Ecaterina Andronescu trimite 55.000 de profesori la cursuri

Trebuie citite

Ecaterina a IV-a

Proaspăt revenită la cârma Ministerului Educației, Ecaterina Andronescu anunță trimiterea la cursuri a 55.000 de cadre didactice. Detaliile lipsesc, site-ul ministerului fiind la fel de mut în această privință.

În mare

În linii mari, acest nou proiect ar viza formarea continuă a profesorilor sub aspect pedagogic și științific. Din declarațiile ministrei, pare a fi vorba de o încercare de a-i pregăti pe profesori pentru o preconizată digitalizare a educației. Probabil, se are în vedere introducerea în activitatea uzuală de la clasă a lucrului prin intermediul tabletei, computerelor și a altor dispozitive moderne.

Avem deja un proiect în care 55.000 de profesori vor intra (…) într-un proces de formare profesională și sub aspect pedagogic și sub aspectul științific al disciplinei pe care o predau, dar și sub aspectul învățării, predării digitale, pentru că suntem în secolul XXI. Generația aceasta pe care o avem în școală este generația care s-a născut și a crescut cu tabletă. Ca urmare, nu avem cum să ne gândim că ei prin folosirea tabletei de la vârste foarte fragede, componenta vizuală a memoriei lor este mult mai dezvoltată în dauna celorlalte componente. Atunci când îl aduc la școală trebuie să îi cresc achizițiile pe ce el are deja acumulat din anii copilăriei. Ne-am propus să avem în fiecare sală de clasă o tablă inteligentă, pe catedră, un laptop, un computer. Cât de repede putem să scriem proiectul

românia tv

De unde bani?

De unde banii necesari pentru dotarea sălilor de clasă, a profesorilor și elevilor cu tablete, laptop-uri ori computere? Să fie de aici?

Sec. XXI

Așadar, nu putem să nu remarcăm bunele intenții ale Ecaterinei Andronescu, dar și ruperea sa de realitate. Nu cred că trebuie să îi reamintim de numărul uriaș al școlilor din mediul rural care nu beneficiază de toaletă interioară. De asemenea, pentru că suntem tot în secolul XXI, poate ne spune doamna ministru câte școli nu au autorizație de funcționare, eventual apă curentă.

Perdea de fum?

Tradiția aruncării de fumigene nu este una de dată recentă. Prin intermediul acestor perdele de fum se încearcă distragerea atenției opiniei publice – ori a cadrelor didactice – de la adevăratele probleme ale educației. Pentru rezolvarea acestora nu există nici fonduri suficiente și nici voință.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Îți poți deconta 500 de lei pentru o cheltuială frecvent întâlnită în rândul celor care lucrează în educație

Îți poți deconta 500Îți poți deconta 500 de lei conform Ordonanței de Urgență nr. 53 din 23 mai 2024...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -