Un sindicat din poliție îi atacă pe profesori: „Cîțu le face bine ce le face…”

Trebuie citite

„Diamantul” din poliție

Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul”, într-o postare pe Facebook, a lansat un atac fără precedent la adresa cadrelor didactice. Sindicaliștii din poliție îi acuză pe profesori că plâng după un „tratament privilegiat”, după „șpaga promisă de PSD”.

Comunicat preluat

Preluăm în întregime comunicatul Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul”

Am vazut pe pagina, comentatori care sustineau ca profesorii sunt la fel de vexati ca si familia politistilor si militarilor, de planul guvernului Catu de a ingheta, in sedinta Guvernului de maine, salariile bugetarilor. Fara sa fie intentia mea sa intru in polemica cu cadrele didactice, nu suntem in aceeasi situatie.

Deci, de ce plang profesorii?


Dancila (PSD) le-a promis ca ii trece direct in grila legii 153 din 2017, incepand cu 1 septembrie 2020 (OUG 114/2018).

Dupa PSD, a venit guvernul Orban (PNL) care i-a aburit (inainte de alegeri ) ca va respecta obligatia asumata de PSD, dar ca o muta cu 1 septembrie 2021 ( OUG 135 din 2020). Iar acum, guvernul Catu le prelungeste teapa. Amana din nou, privilegiul promis cadrelor didactice.


Asta inseamna ca ei nu plang dupa cresterea salariala in transe (cea regulata), ci plang pentru ca nu li se da acel tratament privilegiat promis de PSD si discriminatoriu fata de restul bugetarilor ramasi la coada ca sa primeasca cresterile salariale, in etape.


Deci, daca ne comparam cu profesorii, din unghiul nostru, Catu le face bine ce le face, pentru ca amana sa aplice un tratament favorizant, privilegiat si discriminatoriu fata de alte categorii de bugetari ( politisti si militari) care stau la coada, regulamentar, ca sa primeasca majorarile in transe, conform principiului instituit de Legea 153 din 2017.


In concluzie, nu ne asemanam. Avem dureri diferite. Profesorii plang dupa spaga promisa de PSD( aplicarea completa a Legii 153, fara etape). Politistilor si militarilor, guvernul Catu le refuza cresterea in etape, conform principiului din legea cadru. Gresesc undeva?
Emil Pascut

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -