Fără argumente, deschiderea școlilor se amână. Sacrificarea elevilor continuă

Trebuie citite

Anisiei 2?

Într-un interviu acordat Știrilor Pro TV, actualul ministru al Educației nu a putut preciza data la care școlile se vor redeschide. Acesta pare a pasa răspunderea altor instituții. Anterior ocupării fotoliului de ministru al Educației, printre altele, Sorin Câmpeanu se declara favorabil reluării cursurilor față în față.

Roxana Hulpe, reporter ProTV:

Există posibilitatea să se deschidă acum pe 11 ianuarie?

Sorin Cîmpeanu: 

Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă.

Totuși, ce vor?

Atitudinea adoptată de guvernanți față de redeschidea școlilor este tot mai criticată și de neînțeles. În cele mai multe state din Europa școlile funcționează chiar și în vremuri de pandemie și de restricții dure. Ce-i drept, respectivele guverne sunt responsabile față interesate și de viitorul elevilor.

Educația nu este o prioritate

Din păcate, în prezent, guvernul României pare a nu fixa din redeschiderea școlilor un obiectiv. Guvernanții refuză să motiveze deciziile de închidere și de menținere a școlilor închise. Având în vedere această atitudine, este ușor de dedus cât de interesați sunt guvernanții de viitorul copiilor.

Între timp…

Milioanele de elevi nu au niciun fel de problemă în a vizita locurile aglomerate…

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -