Reacție: „constatăm că personalul din Educație a fost tot timpul sacrificat… „

Trebuie citite

Educație

Sindicaliștii de la USLIP Iași au reacționat față de decizia guvernului Cîțu de a plafona salariile din sistemul educațional. Aceștia solicită executivului să respecte legile votate de Parlament.

Preluare comunicat

Dorim să atenționăm Prim-Ministrul României că principala obligație care decurge din funcția pe care o deține este aceea de a respecta legile în vigoare! Într-un stat de drept Parlamentul este instituția care elaborează legi.

Din păcate, în ultimii 10 ani, constatăm o imixtiune flagrantă în ceea ce privește prerogativele constituționale. Puterea Executivă și-a asumat constant prerogative de legiferare ce sunt apanajul Parlamentului.

Guvernul României reprezentat de către domnul Florin Cîțu are obligația constituțională de a respecta deciziile Parlamentului!

Reamintim că pe 13 ianuarie 2021 Curtea Constituțională va da un verdict în ceea ce privește majorarea salariilor din învățământ începând cu data de 1 septembrie 2020!

Așa cum se știe, fostul guvern condus de către Ludovic Orban a atacat pe neconstituționalitate decizia Parlamentului ca majorarea să fie exact cum prevedea Legea 153/2017 cu modificările ulterioare.

Pe de altă parte, constatăm că personalul din Educație a fost tot timpul sacrificat când a fost vorba de niște majorări oricum insignifiante prin raportare la celelalte categorii bugetare.

Observăm că deși au fost dificultăți economice în 2020, singurii pentru care s-a decis prorogarea unor prevederi legale au fost salariații din învățământ.

Prin urmare, solicităm actualului Executiv să respecte legile în vigoare și să evite un conflict juridic cu reprezentanții salariaților din educație, ce poate avea costuri financiare mai mari pentru bugetul țării.

Președinte USLIP IAȘI

Prof. Laviniu Lăcustă 29.12.2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -