Sindicate: Există riscul ca profesorii să își primească banii de concediu după începerea viitorului an școlar

Date:

Concediu

Profesorii plecați în concediu s-au trezit că Ministerul Educației îi lasă fără indemnizație, totul printr-o schimbare a regulilor în timpul jocului. Lucrare tipic românească care arată gradul absurd de dispreț pe care cei care conduc acest minister îl au la adresa angajaților din sistemul educațional. Mai multe detalii referitoare la acest subiect pot fi citite aici.

În loc de plângere penală pentru abuz în serviciu…

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, prin liderii săi, au depus o plângere oficială la Ministerul Muncii. Cele două federații sindicale reclamă prevederile ordinul ministrului Educației nr. 4050 din 29.06.2021 care reglementează acordarea concediului de odihnă în sistemul educațional. Conform sindicatelor, respectivul ordin încalcă Codul Muncii, Legea 31/2020, fapt evident.

Banii de concediu

Conform Ordinului, indemnizația de concediu se poate acorda salariatului înainte de plecarea acestuia în concediul de odihnă, la solicitarea scrisă a acestuia, solicitare înregistrată la secretariatul unității de învățământ cu cel puțin 30 de zile înainte de data plecării în concediu.

(3) Indemnizația de concediu se poate acorda salariatului înainte de plecarea în concediul de odihnă, la solicitarea scrisă a acestuia, înregistrată la secretariatul unității de învățământ, cu cel puțin 30 de zile înainte de data plecării în concediu.

În anul școlar următor …

Dacă prevederile absurdului ordin de ministru ar fi aplicate în anul în curs, conform logicii juriștilor M.E. cadrele didactice ar urma să își primească banii de concediu în anul școlar 2021-2022.

…care instituie obligația angajatorului de a acorda indemnizație de concediu cu cinci zile înainte de începerea acestuia și care nu condiționează acordarea dreptului respectiv depunerea unei cereri de către angajat. Mai mult, având în vedere data intrării în vigoare a acestor norme metodologice (după începerea vacanțe școlare și a intrat în concediu de odihnă salariaților cărora le sunt aplicabile normele), nu este instituită vreo normă derogatorie pentru anul școlar în curs. Nu trebuie uitat că cele mai multe cadre didactice sunt deja în concediu de odihnă, astfel că acest alineat este inaplicabil. Totodată, există riscul ca, în raport cu aceste prevederi, cadrelor didactice să li se plătească indemnizația de concediu după începerea anului școlar 2021 – 2022, situație de neacceptat

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
186 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap