Sindicate: Există riscul ca profesorii să își primească banii de concediu după începerea viitorului an școlar

Trebuie citite

Concediu

Profesorii plecați în concediu s-au trezit că Ministerul Educației îi lasă fără indemnizație, totul printr-o schimbare a regulilor în timpul jocului. Lucrare tipic românească care arată gradul absurd de dispreț pe care cei care conduc acest minister îl au la adresa angajaților din sistemul educațional. Mai multe detalii referitoare la acest subiect pot fi citite aici.

În loc de plângere penală pentru abuz în serviciu…

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, prin liderii săi, au depus o plângere oficială la Ministerul Muncii. Cele două federații sindicale reclamă prevederile ordinul ministrului Educației nr. 4050 din 29.06.2021 care reglementează acordarea concediului de odihnă în sistemul educațional. Conform sindicatelor, respectivul ordin încalcă Codul Muncii, Legea 31/2020, fapt evident.

Banii de concediu

Conform Ordinului, indemnizația de concediu se poate acorda salariatului înainte de plecarea acestuia în concediul de odihnă, la solicitarea scrisă a acestuia, solicitare înregistrată la secretariatul unității de învățământ cu cel puțin 30 de zile înainte de data plecării în concediu.

(3) Indemnizația de concediu se poate acorda salariatului înainte de plecarea în concediul de odihnă, la solicitarea scrisă a acestuia, înregistrată la secretariatul unității de învățământ, cu cel puțin 30 de zile înainte de data plecării în concediu.

În anul școlar următor …

Dacă prevederile absurdului ordin de ministru ar fi aplicate în anul în curs, conform logicii juriștilor M.E. cadrele didactice ar urma să își primească banii de concediu în anul școlar 2021-2022.

…care instituie obligația angajatorului de a acorda indemnizație de concediu cu cinci zile înainte de începerea acestuia și care nu condiționează acordarea dreptului respectiv depunerea unei cereri de către angajat. Mai mult, având în vedere data intrării în vigoare a acestor norme metodologice (după începerea vacanțe școlare și a intrat în concediu de odihnă salariaților cărora le sunt aplicabile normele), nu este instituită vreo normă derogatorie pentru anul școlar în curs. Nu trebuie uitat că cele mai multe cadre didactice sunt deja în concediu de odihnă, astfel că acest alineat este inaplicabil. Totodată, există riscul ca, în raport cu aceste prevederi, cadrelor didactice să li se plătească indemnizația de concediu după începerea anului școlar 2021 – 2022, situație de neacceptat

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -