Se solicită ca MEC să nu cheme la școală profesorii sau angajații din grupele de risc

Trebuie citite

FSE „Spiru Haret”

FSE „Spiru Haret”, prin intemediul acestei adrese, solicită MEC să nu cheme la școală profesorii sau angajații din grupele de risc. De asemenea, sindicaliștii solicită ca primăriile să cumpere materiale sanitare.

Adresă

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 381/12.V.2020, a fost publicat Ordinul comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi ministrului sănătăţii nr. 4220/769/08.05.2020 pentru stabilirea unor măsuri de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unităţile/instituţiile de învăţământ – în special în vederea derulării activităţilor de pregătire din perioada 2-12 iunie 2020 şi a desfăşurării examenelor naţionale. Faţă de conţinutul ordinului în cauză, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” vă solicită să reglementaţi imperativ neparticiparea la activităţile de pregătire din perioada 2-12 iunie 2020 şi la examenele naţionale a acelor salariați care se încadrează în grupele de risc, astfel cum au fost acestea definite de specialişti (persoane vârstnice sau cu comorbidități preexistente etc.).

Supunem, totodată, atenţiei dumneavoastră dispoziţiile art. 4 din ordin, potrivit cărora inspectoratele şcolare verifică respectarea de către unitățile de învăţământ a normelor instituite privind asigurarea materialelor de igienă şi de protecţie sanitară, necesare atât pentru elevi, cât şi pentru salariaţi. Înțelegem de aici că unitățile de învăţământ sunt cele responsabile de asigurarea respectivelor materiale, iar nu autoritățile locale şi sanitare – aşa cum se discutase iniţial. Apreciem că şi cu privire la acest aspect se impun precizări suplimentare, respectiv reglementări care să instituie în sarcina autorităților administraţiei publice locale asigurarea materialelor de igienă şi protecţie sanitară în unitățile de învăţământ.

FSE „Spiru Haret”

Sursa: aici

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -