Se solicită ca MEC să nu cheme la școală profesorii sau angajații din grupele de risc

Date:

FSE „Spiru Haret”

FSE „Spiru Haret”, prin intemediul acestei adrese, solicită MEC să nu cheme la școală profesorii sau angajații din grupele de risc. De asemenea, sindicaliștii solicită ca primăriile să cumpere materiale sanitare.

Adresă

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 381/12.V.2020, a fost publicat Ordinul comun al ministrului educaţiei şi cercetării şi ministrului sănătăţii nr. 4220/769/08.05.2020 pentru stabilirea unor măsuri de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 în unităţile/instituţiile de învăţământ – în special în vederea derulării activităţilor de pregătire din perioada 2-12 iunie 2020 şi a desfăşurării examenelor naţionale. Faţă de conţinutul ordinului în cauză, Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” vă solicită să reglementaţi imperativ neparticiparea la activităţile de pregătire din perioada 2-12 iunie 2020 şi la examenele naţionale a acelor salariați care se încadrează în grupele de risc, astfel cum au fost acestea definite de specialişti (persoane vârstnice sau cu comorbidități preexistente etc.).

Supunem, totodată, atenţiei dumneavoastră dispoziţiile art. 4 din ordin, potrivit cărora inspectoratele şcolare verifică respectarea de către unitățile de învăţământ a normelor instituite privind asigurarea materialelor de igienă şi de protecţie sanitară, necesare atât pentru elevi, cât şi pentru salariaţi. Înțelegem de aici că unitățile de învăţământ sunt cele responsabile de asigurarea respectivelor materiale, iar nu autoritățile locale şi sanitare – aşa cum se discutase iniţial. Apreciem că şi cu privire la acest aspect se impun precizări suplimentare, respectiv reglementări care să instituie în sarcina autorităților administraţiei publice locale asigurarea materialelor de igienă şi protecţie sanitară în unitățile de învăţământ.

FSE „Spiru Haret”

Sursa: aici

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
609 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap