Încep revoltele! Profesorii refuză să își reia activitatea din cauza riscurilor de îmbolnăvire

Trebuie citite

Conform prof. Giani Leonte, liderul Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava (ASIS), cadrele didactice de la Școala Gimnazială Bosanci din județul Vaslui refuză să își reia activitatea. Aceștia susțin că măsurile de siguranță care se iau în școli sunt insuficiente și nu îi vor proteja. Demersul profesorilor este susținut și de majoritatea părinților. Conform unui comunicat de presă al ASIS, disponibil aici, la nivelul județului există numeroase semnale din partea cadrelor didactice privind refuzul de își relua activitatea.

Exemplul cel mai concludent îl regăsim la Școala Gimnazială Bosanci, comună care a fost în carantină și care a generat cel mai mare focar de Coronavirus din țară, unde întreg personalul didactic refuză să meargă la școală fiind susținut și de majoritatea părinților care refuză șă-și trimită copiii la școală.

Măști doar pentru elevi

Liderul sindical evidențiază o gravă problemă la nivelul județului Suceava. Conform acestuia, profesorii nu vor beneficia de măști de protecție, acestea urmând a fi acordate doar elevilor. Așadar, discriminarea este evidentă!

Am primit foarte multe semnale de la angajați din învățământul sucevean care refuză, în mod justificat, să se întoarcă la școală pentru simplul motiv că nu li se asigură materiale de protecție. În videoconferința organizată de ISJ Suceava cu directorii unităților școlare, desfășurată în data de 14 mai 2020, s-a comunicat că măștile care vor fi distribuite în școli sunt doar pentru elevi nu și pentru angajați, situație pe care o considerăm discriminatorie și în afara legii.

suceavasji.ro

Ce rol mai are MEC?

Ministerul va pune la dispoziție măștile de protecție! În rest, nimic despre cine și din ce bani cumpără dezinfectanți, detergenți, săpun, prosoape, covorașe dezinfectante, dozatoare, biocide, etc., despre ce se întâmplă în școlile în care nu exista toalete și apă curenta, cine și când dotează unitățile de învățământ cu termoscanere, de unde vor proveni medicii și asistenții medicali care asigură măsurarea temperaturii la accesul în unitățile de învățământ, mai ales în comunitățile în care nu exista nici medici de familie.

suceavasji.ro

Și alte câteva probleme

Și întrebările nu se opresc aici! Nimeni nu spune ce se va întâmpla cu elevii sau profesorii care au o temperatura a corpului de peste 37 de grade. Cine asigura materiale pentru marcarea traseelor de acces și afluire, cine marchează aceste trasee, cum vor fi preluate, asigurând distanțarea socială, până la constituirea acestora, grupurile de elevi care vor fi apoi conduși pe traseele marcate, care sunt specialiștii care asigură expertiza directorilor în așa fel încât aceștia să nu greșească, ei nefiind specialiști epidemiologi, cine asigura materialele de informare privind protecția față de infecția cu Covid, ce se întâmplă cu copiii care din cauza unor boli sau a mediului de proveniență nu pot participa la cursuri, nici în școala, nici în sistem de pregătire la distanță! Ce se întâmplă cu clasele cu efective de peste 30 de elevi, care vor trebui să desfășoare activitatea divizate în 4 grupe distincte, pregătirea fiind asigurată de către același profesor?

suceavasji.ro

Citește complet

Întreg comunicatul de presă este disponibil aici. Vă recomandăm să îl lecturați.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -