Profesore, ai semnat telecondica?

Trebuie citite

Ideea și ziua – astăzi telecondica

Ziua și ideea! Duceți dorul ideilor reformatoare și bulversante, trase ca din mitralieră, ale Ecaterinei Andronescu? Nu disperați, doamna Anisie se menține în luptă, avansează, chiar. Pe același principiu, actualul ministru vrea atenția presei. Chiar dacă nu are nimic de spus, nici vorbă de realizări importante, aceasta nu ezită să apară cu mare poftă în presă. Din păcate, nu prea mai merge, contextul este altul, s-a rupt și prietenia cu elevii și părinții. În ceea ce-i privește pe profesori, ei bine, cei mai mulți s-au cam săturat.

Interesantă și abordarea

Ați sesizat și voi? Doamna ministru și mai marii de pe la MEC apar în presă cu fel și fel de sugestii, sfaturi, direcții, multe fără acoperire legală. Desigur, profesorii se scandalizează, sindicatele se agită, iar ministra revine, de obicei, asupra „inovațiilor”. Pentru a se disculpa, aceasta nu uită să precizeze că au fost doar vorbe, aducând drept argumente lipsa unor ordine scrise de la MEC (vezi dovada). Practic, vinovatul este cel care ia de bune sugestiile mai marilor de la MEC. Asta e, cine te pune să îți crezi șefii!?

Telecondica

În cadrul unei noi apariții în presă, ministra Educației a venit cu o nouă sugestie.

Școala ar putea să realizeze condică online pentru profesori. S-a ajuns la o exagerare să ceri print-screen.

Să trecem peste amnezia doamnei ministru? Nu dă bine când se face că nu știe cine a lansat ideea, nu?
Așadar, după ce ai transformat casa într-un studio de transmisiuni în direct, pe banii și pe barba ta, profesore, trebuie să semnezi și telecondica. Cu alte cuvinte, trebuie să te justifici. Nu ne este clar cum va funcționa această „condică online” și care îi este baza legală. Totul pare a fi lăsat la latitudinea școlilor. Nici nu zici că în România funcționează un sistem de învățământ unitar. Pare că suntem la piață, nimic nu este organizat.

Așteptați?!

Suntem siguri că așteptați clarificări, norme, metodologii. Așteptați! Până se petrece minunea, să înceapă abuzurile…

PS

V-ați procurat telepixuri? Ați participat la webinarii privind semnarea telecondicii cu telepixul?

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -