MEC s-a sucit. Cum vor dovedi profesorii că își fac orele online?

Trebuie citite

MEC s-a sucit

Secretarul de stat pentru Învățământul Preuniversitar, Luminița Barcari, într-o intervenție la Europa FM, a introdus în categoria ”dovezi” ale activității online înregistrările și capturile de ecran.

Trebuie să prezinte niște dovezi, adică o înregistrare, un printscreen dacă folosește laptopul sau telefonul, sunt multe feluri de a înregistra și a dovedi prezența lor online.

Europa FM

Anisie

Acum, într-o intervenție la Radio Itsy Bitsy, ministrul Educației susține că profesorilor nu le-a cerut nimeni să furnizeze dovezi de acest fel. Ba mai mult, o dă spre amnezie (urmăriți clipul video de la sfârșitul acestui material).

Nu există niciun ordin în acest sens. Tot ceea ce Ministerul Educației a elaborat a fost o instrucțiune către inspectoratele școlare și unitățile de învățământ, care trebuie privită din 2 perspective: cum anume ar trebui să se realizeze lecțiile online, iar pe de altă parte cu măsuri pentru cei care nu au acces la tehnologie. Nimeni nu a cerut să facă poze și de aia vreau să discut concret cu oamenii și să văd de ce s-a ajuns la această măsură

Radio Itsy Bitsy

Până la urmă…

O posibilă soluție la această problemă a fost evidențiată de Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului ,,Spiru Haret” Dolj. Acesta susține ilegalitatea acestei solicitări.

Pana la acest moment, avand in vedere OMEC 4135/2020, Planul national de interventie educationala din 22.o4.2020, Planul judetean de interventie educationala din 24.o4.2020
NU exista obligativitatea justificarii activitatii on line prin înregistrarea activității, print screen-uri, etc!

Facebook: Nicu Cotescu

Aceasta este soluția

Acesta a arâtat aici (link) cum trebuie să procedeze cadrele didactice și profesorii.

Concluzie

Așadar, doi înalți reprezentanți ai MEC își dau cu stângul în dreptul. Profesorii ce să mai creadă din toată situația asta? Cine este vinovat pentru aceste instrucțiuni contradictorii?

Video

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -