„Școlile noastre sunt departe de a întruni condițiile elementare de siguranță”. „MEC nu a făcut nimic”

Trebuie citite

Școlile sunt nepregătite

Conform USLIP Iași, școlile nu întrunesc condițiile elementare de siguranță pentru începerea noului an școlar iar MEC nu a făcut nimic pentru remedierea situației.

Comunicat

Vă invităm să citiți comunicatul USLIP Iași.

Pe data de 14 septembrie Guvernul României trebuie să înțeleagă că vom deschide școlile și nu cârciumile!

În urma analizelor realizate la nivelul sindicatului nostru, considerăm că deschiderea în regim clasic a unităților de învățământ prezintă riscuri mari de infectare pentru cei prezenți în incinte. Școlile noastre sunt departe de a întruni condițiile elementare de siguranță. Deși am schițat un plan de măsuri concrete în ceea ce privește infrastructura din școli în 15.06.2020, Guvernul României și MEC nu au făcut nimic pentru a îmbunătăți lucrurile. Prin urmare, ținem să precizăm faptul că rolul fundamental al unui sindicat este și acela de a fi avertizor public asupra unor riscuri care vizează atât sănătatea membrilor noștri de sindicat, a elevilor dar și a familiilor acestora. Dacă analizăm și contextul epidemiologic actual din țară putem intui ușor la ce s-ar putea ajunge în lunile octombrie, noiembrie în ceea ce privește impactul infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.Mai sunt 27 zile până la începerea noului an școlar și este foarte greu de crezut că în această perioadă băncile din clase vor fi dotate cu geamuri de plexiglas-așa cum am precizat și noi în măsurile adoptate pe 15.06- sau că vor fi puse la punct sistemele audio-video pentru învățământul online. Nu cred că greșim dacă afirmăm că atenția dată școlilor în această vară a fost identică cu cea acordată cârciumilor. Asta ca să folosim o analogie atât de dragă Premierului.

P.S. Prim-Ministrul României ar fi trebuit până acum să prezinte scuze profesorilor pentru ofensa adusă! La schimb, dorim să-l asigurăm de exact aceleași ,,gânduri” pe care i le adresăm pe această cale.

Biroul Executiv al USLIP IAȘI
17.08.2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Pe data de 14 septembrie Guvernul României trebuie să înțeleagă că vom deschide școlile și nu cârciumile! În urma…

Geplaatst door USLIP IASI News op Maandag 17 augustus 2020
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -