FSE „Spiru Haret” acuză cheltuirea fără rost a zeci de milioane de euro

Date:

 

FSE „Spiru Haret”

Evenimentele recente care s-au petrecut în sistemul educațional au atras reacțiile federațiilor sindicale din educație. În timp ce FSLI a preferat să generalizeze și să „condamne ferm comportamentul agresiv al cadrelor didactice”, FSE „Spiru Haret” acuză cheltuirea fără rost a zeci de milioane de euro.

Degeaba s-au cheltuit zeci de milioane de euro prin programe europene privind combaterea violenței, dacă, până acum, nu a fost identificat niciun mijloc real pentru diminuarea fenomenului

Comunicat

Preluăm integral comunicatul FSE „Spiru Haret”. În original, acesta poate fi accesat aici.

 

 

Școala nu este ring de box!

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ condamnă orice fel de act de violență la nivel de școală și societate și cere înăsprirea legislației pentru toate tipurile de violență. Degeaba s-au cheltuit zeci de milioane de euro prin programe europene privind combaterea violenței, dacă, până acum, nu a fost identificat niciun mijloc real pentru diminuarea fenomenului.

„Avem două opțiuni: fie transformăm școlile în unități militarizate, fie sancționăm drastic fiecare caz în parte. În principiu, eu sunt pentru a doua opțiune. Însă, așa cum profesoara care a dat cu spray lacrimogen a fost arestată, așa ar fi trebuit să se întâmple și cu tatăl care l-a bătut pe directorul Şcolii Băduleşti, din Județul Dâmbovița. Nu trebuie să mai tolerăm astfel de acte în școala românească. În condițiile în care nu vom lua măsuri de urgență, riscăm să transformăm școlile în fortărețe, cu detectoare de metale la intrare și păzite de jandarmi“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ solicită constituirea unui grup de lucru între reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și Ministerului Afacerilor Interne, care să vină de urgență cu un set de măsuri concrete privind combaterea violenței din unitățile de învățământ.

Departamentul Comunicare şi Imagine

Dragoş Constantin Neacşu

 

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

 

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
70 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap