6 probleme grave în atenția ministrului Educației

Trebuie citite

6 ale EDUCAȚIEI

Într-un comunicat de presă, USLIP Iași atrage atenția ministrului Educaței asupra existenței unor probleme ce nu și-au găsit rezolvare. Organizația a identificat 6 puncte care necesită atenția ministrului.

Comunicat

În atenția Ministerului Educației Naționale,
În atenția Domnului Ministru Prof. Univ. Dr. Valentin Popa,

Domnule Ministru, cerem insistent Ministerului Educației Naționale respectarea legilor statului român. Atragem atenția asupra câtorva probleme cu care se confruntă angajații sistemului de învățământ preuniversitar din județul Iași:

1. Pe Legea 85 există restanțe financiare ce ar fi trebuit onorate până în decembrie 2017 către angajații Palatului Copiilor și Cluburilor Copiilor din județ.

2. Plata unui procent de până la 25% din suma datorată pentru speța care vizează învățătorii ce au realizat ore suplimentare pe disciplina „Educație fizică” este de asemenea restantă. Cel puțin două unități școlare în județul Iași nu au acordat procentul de 35% aferent proceselor pe diferențe salariale din anii 2008-2011.

3. În ceea ce privește dobânzile obținute tot prin hotărâri judecătorești vă informăm că USLIP IAȘI a obținut sentințe definitive în anii 2014-2015! Până în prezent 99% dintre beneficiari nu au primit nici un leu.

4. Solicităm insistent respectarea Codului Muncii privind concediul de odihnă. Mai exact cerem respectarea art. 44 alin. 1 și a art. 150 alin. 3 care stabilește că: „indemnizația de concediu de odihnă se plătește de către angajator cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu”. Precizăm că în cazul Palatului Copiilor și al Cluburilor Copiilor acest drept a fost încălcat, iar în cazul unităților școlare a fost doar parțial respectat.

5. Vă atenționăm că USLIP IAȘI intenționează să înceapă procedura de executare silită, în special la unitățile conexe ale Ministerului (Palatul și Clubul Copiilor) pentru a recupera sumele de la instituția pe care o reprezentați cel puțin până la nivelul lunii decembrie 2017.

6. Regulamentul pentru sporuri care vizează personalul nedidactic este inaplicabil. Vă solicităm să aveți în vedere revizuirea acestuia și să țineți cont de punctele de vedere ale federațiilor din învățământ.

Din păcate constatăm cu tristețe că statul de drept în România a înregistrat în ultimii ani regrese care în ceea ce ne privește se traduc printr-un arbitrariu al instituției pe care o conduceți. Drepturile câștigate în instanță prin hotărâri judecătorești definitive s-au transformat în drepturi iluzorii, iar legislația așa cum arătam la punctul 6 este una inaplicabilă!

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -