VIDEO – El este cel mai puternic om din învățământ! Respect!

Date:

Nu este cine credeți

Nu, nu este vorba de actualul ministru al Educației, nici de predecesorul său, Liviu Pop, ori de vreun lider de sindicat/federație, nu este nici măcar profesor.  Lucrează la școala Gimnazială din comuna Brădeanu din județul Buzău, este secretar și a dat dovadă de curaj, determinare și putere de implicare. Cei mai mulți nu ați auzit de Costică Dragomir, cu toate acestea, acest domn a dat o lecție și a oferit un exemplu ce ar trebui preluat de toți.

Este complicat

Învățământul este un loc domninat de conservatorism, deseori lașitate și duplicitate. Cei mai mulți se ghidează după zicala „Capul plecat sabia nu-l taie”. Ei bine, din acest motiv, educația a ajuns în situația disperată din prezent, bătaia de joc a unor politicieni fără scrupule.

Ce a făcut?

Costică Dragomir a luat atitudine atunci când toată lumea a tăcut și s-a făcut că nu vede realitatea, acesta a refuzat să semneze statele de plată pe luna ianuarie și a luat poziție publică. Nu a vrut să gireze prin semnătura sa scăderea salariilor pentru personalului auxiliar din unitatea de învățământ (femeia de serviciu, fochistul, bibliotecara etc.) ori pentru angajații cu jumătate sau un sfert de normă. Dar, mai bine să lăsăm clipul de mai jos să prezinte situația.

Un exemplu

Pentru implicarea de care a dat dovadă, pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume și de a demasca mizeria, laclasă.ro, consideră că domunul Costică Dragomir, secretar la Școala Gimnazială din comuna Brădeanu (județul Buzău) este, în acest moment, cel mai puternic om din educație. A a dovedit că buturuga mică poate răsturna carul mare, că oamenii din sistem pot înălța capul din pămănt. El este, în acest moment, nu doar un exemplu. Chiar dacă nu are putere de decizie, fiind doar un simplu angajat, Costică Dragomis, la nivel simbolic, este cel mai puternic om din învățământ.

TU?

 

Video

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
197 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap