VIDEO – El este cel mai puternic om din învățământ! Respect!

Trebuie citite

Nu este cine credeți

Nu, nu este vorba de actualul ministru al Educației, nici de predecesorul său, Liviu Pop, ori de vreun lider de sindicat/federație, nu este nici măcar profesor.  Lucrează la școala Gimnazială din comuna Brădeanu din județul Buzău, este secretar și a dat dovadă de curaj, determinare și putere de implicare. Cei mai mulți nu ați auzit de Costică Dragomir, cu toate acestea, acest domn a dat o lecție și a oferit un exemplu ce ar trebui preluat de toți.

Este complicat

Învățământul este un loc domninat de conservatorism, deseori lașitate și duplicitate. Cei mai mulți se ghidează după zicala „Capul plecat sabia nu-l taie”. Ei bine, din acest motiv, educația a ajuns în situația disperată din prezent, bătaia de joc a unor politicieni fără scrupule.

Ce a făcut?

Costică Dragomir a luat atitudine atunci când toată lumea a tăcut și s-a făcut că nu vede realitatea, acesta a refuzat să semneze statele de plată pe luna ianuarie și a luat poziție publică. Nu a vrut să gireze prin semnătura sa scăderea salariilor pentru personalului auxiliar din unitatea de învățământ (femeia de serviciu, fochistul, bibliotecara etc.) ori pentru angajații cu jumătate sau un sfert de normă. Dar, mai bine să lăsăm clipul de mai jos să prezinte situația.

Un exemplu

Pentru implicarea de care a dat dovadă, pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume și de a demasca mizeria, laclasă.ro, consideră că domunul Costică Dragomir, secretar la Școala Gimnazială din comuna Brădeanu (județul Buzău) este, în acest moment, cel mai puternic om din educație. A a dovedit că buturuga mică poate răsturna carul mare, că oamenii din sistem pot înălța capul din pămănt. El este, în acest moment, nu doar un exemplu. Chiar dacă nu are putere de decizie, fiind doar un simplu angajat, Costică Dragomis, la nivel simbolic, este cel mai puternic om din învățământ.

TU?

 

Video

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -