Manualele școlare vor fi actualizate pentru a include cuplurile de același sex

Date:

Acest articol atinge un subiect contrversat. Ceea ce pentru unii este normalitate, pentru alții nu.

Ce zici de asta?

În România, cadrele didactice își pun probleme ce nu au de-a face cu realitățile din secolul XXI: cum să supraviețuiască de la o lună la alta cu un salariu de mizerie, cu mult sub al unui necalificat de pe la primărie, cum să se adapteze vreunei noi teze luminate clocită de vreun ministru excentric, de unde să ia bani pentru a cumpăra foi de xerox ori de unde să își încarce cartușul imprimantei mai ieftin, cu ce să își achite cursurile de formare continuă ori, mai grav, cu ce să își umple dosarul de restrângere. Nu cred că situația dumneavostră diferă prea mult.

Între timp, în UK

Ei bine, în UK, profesorii care lucrează în sistemul de învățământ nu trebuie să își mai facă astfel de griji, au trecut demult peste aceste aspecte ce țin de evul mediu. Pentru aceștia, important va fi să îi integreze cât mai bine pe elevii care aparțin minorităților sexuale.

Se modifică manualele

Conform presei din Marea Britanie, Pearson, care deține consiliul de examinare EdExcel și publică mii de manuale școlare, a declarat că va actualiza toate produsele și resursele sale pentru a se asigura că sunt „LGBT inclusiv” (lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali). Cu alte cuvinte, acestea vor trebui modificate astfel încât să fie cât mai deschise față de comunitatea LGBT.

Așteptăm cu interes

Așteptăm cu interes momentul și sperăm să mai fim în viață până atunci, în care, în sistemul educațional din România singura problemă va fi cea a integrării membrilor comunității LGBT.

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
66 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap