Manualele școlare vor fi actualizate pentru a include cuplurile de același sex

Trebuie citite

Acest articol atinge un subiect contrversat. Ceea ce pentru unii este normalitate, pentru alții nu.

Ce zici de asta?

În România, cadrele didactice își pun probleme ce nu au de-a face cu realitățile din secolul XXI: cum să supraviețuiască de la o lună la alta cu un salariu de mizerie, cu mult sub al unui necalificat de pe la primărie, cum să se adapteze vreunei noi teze luminate clocită de vreun ministru excentric, de unde să ia bani pentru a cumpăra foi de xerox ori de unde să își încarce cartușul imprimantei mai ieftin, cu ce să își achite cursurile de formare continuă ori, mai grav, cu ce să își umple dosarul de restrângere. Nu cred că situația dumneavostră diferă prea mult.

Între timp, în UK

Ei bine, în UK, profesorii care lucrează în sistemul de învățământ nu trebuie să își mai facă astfel de griji, au trecut demult peste aceste aspecte ce țin de evul mediu. Pentru aceștia, important va fi să îi integreze cât mai bine pe elevii care aparțin minorităților sexuale.

Se modifică manualele

Conform presei din Marea Britanie, Pearson, care deține consiliul de examinare EdExcel și publică mii de manuale școlare, a declarat că va actualiza toate produsele și resursele sale pentru a se asigura că sunt „LGBT inclusiv” (lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali). Cu alte cuvinte, acestea vor trebui modificate astfel încât să fie cât mai deschise față de comunitatea LGBT.

Așteptăm cu interes

Așteptăm cu interes momentul și sperăm să mai fim în viață până atunci, în care, în sistemul educațional din România singura problemă va fi cea a integrării membrilor comunității LGBT.

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -