Marius Nistor, despre Pop, comasări, presiuni și Bacalaureat

Trebuie citite

Marius Nistor, președintele FSE „Spiru Haret”, s-a pronunțat pe tema scandalului iscat în jurul Bacalaureatului din acest an. Echipa laclasă.ro a scris despre acest subiect în cadrul acestui material (click aici). Nistor nu s-a oprit aici, unii directori de școală și inspectori, alături de Liviu Pop, au intrat în colimator. Acesta îi acuză că fac presiuni asupra membrilor de sindicat pentru a se retrage din această structură ori pentru a se înscrie în sindicatul care nu îi deranjează. Presiunile ar veni ca o reacție la contestarea comasărilor.

Sunt multe decizii proaste luate de minister. Ex comasările. Liderii noștri au reacționat. Rezultat…. am blocat decizii ale UAT dar am supărat inspectori și directori. Reacția…. muta membrii de sindicat in alta structura care nu ii supăra sa ii det sa iasă din sindicat. In fata șefilor din scoli și inspectorate dispare curajul de pe Facebook.

Bacalaureatul

Referindu-se la ilegalitățile identificate în susținerea Bacalaureatului din acest an, Nistor a sugerat faptul că probele de competențe nu vor fi contestate. Conform domnului Nistor, juriștii FSE „Spiru Haret” au sesizat ilegalitatea desfășurării competențelor înainte ca elevii să promoveze clasa a XII-a.

Ilegalitatea competentelor noi am sesizat-o prin Juriștii noștrii și?? Contestam bacul? In cine lovim? In cineva care a plecat din minister sau in elevi?

Despre Pop

Ar mai fi ceva de adăugat?

Nu noi luam decizii ci aceia pe care i-ați votat in Parlament indiferent de perioada și partide. Nu eu l-am pus pe Pop la educație. Poate ar trebui sa va uitați in propria ograda sa vedeți câți dintre dumneavoastră alergați după o poza cu colegul provenit dintr-un sindicat nu din Sindicate. Nimeni nu m-a întrebat vreodată ce ministru as vrea dar in mod cert prefer unul recunoscut ptr profesionalism și nu ptr apartenența politica sau sindicala

Unde?

Reacția liderului sindical a avut loc pe un grup Facebook, vezi acest link.

De asemenea, datorită elementului public pe care aceste declarații le au, le preluăm integral.

Daca ministerul promovează un ordin fără consultarea sindicatelor automat sindicatele sunt vinovate? Deja se exagerează cu aceasta învinovățirea a sindicatelor. Se iau decizii eronate de către Guvern vinovat este sindicatul. O lege votată de Parlament este proasta vinovat este sindicatul. Cred ca uitați rolul și poziția sindicatului. Nu noi luam decizii ci aceia pe care i-ați votat in Parlament indiferent de perioada și partide. Nu eu l-am pus pe Pop la educație. Poate ar trebui sa va uitați in propria ograda sa vedeți câți dintre dumneavoastră alergați după o poza cu colegul provenit dintr-un sindicat nu din Sindicate.Nimeni nu m-a întrebat vreodată ce ministru as vrea dar in mod cert prefer unul recunoscut ptr profesionalism și nu ptr apartenența politica sau sindicala.Sunt multe decizii proaste luate de minister. Ex comasările. Liderii noștri au reacționat. Rezultat…. am blocat decizii ale UAT dar am supărat inspectori și directori. Reacția…. muta membrii de sindicat in alta structura care nu ii supăra sa ii det sa iasă din sindicat. In fata șefilor din scoli și inspectorate dispare curajul de pe Facebook. Ilegalitatea competentelor noi am sesizat-o prin Juriștii noștri și?? Contestam bacul? In cine lovim? In cineva care a plecat din minister sau in elevi?Fed Spiru Haret s-a retras din comisia de dialog social tocmai datorită luării unor decizii fără consultare. Nu neg ca liderii mai pot greși dar de aici pana la a-i face responsabili de tot ce este rău in țara e prea mult. Avem nevoie de susținere și de rațiune in luarea unor decizii și sa analizam foarte bine efectele acestora asupra colegilor noștri. O seara buna!

Te invităm în grupul Facebook „La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -