Planurile de viitor ale „autorităților”. Cîmpeanu preconizeză închiderea de școli pentru octombrie

Trebuie citite

Virusul s-a întors din vacanță

Planurile pe care ministrul Cîmpeanu le are pentru viitorul apropiat al școlii par a fi sumbre. Într-o emisiune la Antena 3 acesta a preconizat închiderea unor școli începând cu luna octombrie și trecerea în online.

Rata de infectare din localitate, acesta va fi criteriul (de funcţionare a şcolilor – n.r.). În Bucureşti suntem la 0,6 la mie. Avem o rată de creştere săptămânală de 1,5. Acum o săptămână eram la 0,4 – 0,6.

Dacă, din păcate, se va păstra acest trend, pe undeva prin luna octombrie este posibil, din păcate, dacă nu vom face progrese semnificative din perspectiva vaccinării, este posibil să se ajungă la pragul de 6 la mie.

Când nu face propagandă vaccinării…

Nu știm dacă ministrul Educației și-a descoperit valențe de ghicitor, știm sigur că astfel de declarații fac un foarte mare rău școlii prin demobilizarea factorilor implicați și adâncesc lipsa de credibilitate pe care autoritățile o au în fața cetățeanului. Chiar, câtă încredere mai au oamenii în autorități?

Nici măcar 1% (unu la sută)

Din pix, autoritățile au decis ca închiderea școlilor să se facă atunci când este depășit pragul de 6 la mie, adică 0.6% (la sută). Deci, nici măcar unu la sută. Anul trecut acest prag varia în jurul cifrei de 3 la mie. Aveți explicații pentru această suceală?

De ce aceste praguri?

Niciodată „autoritățile” nu au explicat cum de au stabilit aceste praguri. Nici faptul că milioane de elevii au fost privați de educație, nici impactul pe care acest fapt îl va avea pe viitor pentru economie și societate, nu i-a determinat pe cei care iau aceste decizii să își justifice pragurile, să aducă argumente bazate pe dovezi științifice.
După cum ați observat deja, acestea au suferit modificări, fapt care ne arată o ciudată maleabilitate a acestor cifre.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -