Hopa! Se pregătește o tăiere salarială???

Trebuie citite

Până în prezent, din câte știm, în nicio țară afectată de pandemie nu s-a pus problema unor reduceri salariale în masă. La noi, deja a fost livrată spre testare publică, prin gura ministrului Finanțelor, idea reducerii salariilor bugetarilor. Modelul brevetat în 2010 de regimul Băsescu pare a face cu ochii unor reprezentanți ai actualului executiv. În fond, nu a vorbit Cîțu de capul lui, fără aprobarea șefilor. La asemenea nivel, pastilele aruncate poporului sunt atent lucrate.

Motivul

Motivul, nevoia urgentă ca și bugetarii să suporte o partea a facturii generate de pandemie. Și cum lumea este extrem de ușor de manipulat în situații precum cele pe care le trăim, măsura are toate șansele să fie luată în serios și, de ce nu, aplicată.

Depinde de ceva?

Depinde de cât de vocale vor fi sindicatele sau cât de puternic va fi auzită vocea cetățenilor. Dacă stăm și ne gândim la cât de controlată și cenzurată este presa în acest moment, la cât de lejer livrează doar versiunea care convine, tare mă tem că vocea cetățeanului nu se va face auzită. Reducerea drepturilor cetățeanului în această perioadă pică fix ca o mănușă și va face imposibile eventule manifestații sau proteste.

Bineînțeles

Bineînțeles, tot omul simplu are de decontat factura jafului din ultimele decenii, pus la cale de așa-zisa clasă politică. În fond, de unde se pot face rapid rost de bani pentru o sifonare ulterioară? Desigur, PNL-ul are toate șansele să intre în istorie dacă va lua această măsură.

Rămâne întrebarea

Chiar dacă unii se folosesc de starea de urgență pentru a lovi în libera exprimare, rămâne întrebarea: În eventualitatea în care va fi decisă, măsura va fi aplicată doar în perioada stării de urgență?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

VIdeo

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Control la meditații! O Comisie Națională de Inspecție Școlară îi va verifica pe profesori

Meditații controlate și fiscalizate, aceasta pare a fi una din direcțiile de evoluție a ME sub administrarea lui Cîmpeanu
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -