Guvernul se teme de reacția organizată a profesorilor

Trebuie citite

Guvernul se teme

Guvernul se teme de reacția organizată a profesorilor. La ora actuală, revolta cadrelor didactice este tot mai evidentă și în plină dezvoltare. Mai nou, profesorii încearcă să realizeze o organizare lipsită de controlul sindicatelor. Oamenii s-au săturat de suferințe și de sfidarea unor politruci agramați și stupizi care preiau frâiele MEC, fără să exagerăm, indiferent de partidul aflat la guvernare. Valul de revoltă care a urmat neacordării măririlor salariale se va acutiza, asta cu siguranță, după începerea școlii.

O posibilă reacție necontrolată

Tensiunea din prezent nu ar fi existat dacă nu ar fi fost reacția de neam prost a capului guvernului. Pentru a domoli spiritele din sistem, guvernanții au luat decizia amânării reducerii numărului de ore – vezi detalii. Această decizie este valabilă pentru un an de zile. Practic, atacul evident asupra profesorilor ar fi fost prea evident și periculos într-un an electoral. Fără salarii mărite, jigniți impardonabil de urmașul Brătienilor, sub permanenta amenințare a COVID-19 dar și cu catedrele afectate de reducere, reacția cadrelor didactice ar putea fi una necontrolată. Septembrie nu este departe.

Câte voturi îi costă?

Declarațiile și faptele lui Orban se vor contabiliza la nivel de voturi pierdute de PNL. Guvernul a lovit mizerabil într-un electorat, teoretic, de dreapta. Cei peste 230.000 de profesori vor gândi de 3 ori când vor pune ștampila. Nu este un secret și nici nu trebuie să fii geniu, în câteva zile PNL-ul a pierdut multe voturi din partea cadrelor didactice. Situația este cu adevărat dureroasă pentru PNL dacă ne gândim și la faptul că profesorii au familii, părinți, copii, rude etc. Știm cu toții ce putere de convingere au profesorii când doresc. În linii mari, pe puțin, PNL-ul, la nivel național, a pierdut câteva sute de mii de voturi ca urmarea a nesimțirii lui Orban.

Profesorii se trezesc

Profesorii se trezesc și încep să conștientizeze că nu ei trebuie să subvenționeze învățământul. Lucrurile vor evolua în direcția corectă doar atunci când profesorii vor preda doar cu ceea ce statul le pune la dispoziție și nimic mai mult. Presiunea publică va fi cea care va determina autoritățile să asigure, în final, cele necesare școlii. Acesta este un cu totul alt subiect.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Îți poți deconta 500 de lei pentru o cheltuială frecvent întâlnită în rândul celor care lucrează în educație

Îți poți deconta 500Îți poți deconta 500 de lei conform Ordonanței de Urgență nr. 53 din 23 mai 2024...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -