Locuințe ANL pentru medicii specialiști și profesorii cu vârsta peste 35 de ani

Trebuie citite

S-a promulgat legea

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi, 28 decembrie 2017, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 28/2017, în ceea ce privește completarea art. 6 din Legea nr. 152/1998 și stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia. Legea nr. 152/1998 prevede înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe. Vezi aici ce alte drecrete au mai fost semnate de Președintele României în data de 28 decembrie 2017.

Adoptată în unanimitate de Senat

Senatul a adoptat în unanimitate (cu 89 de voturi pentru, încă din data de 17 octombrie) OG 28/2017 pentru completarea Legii ANL (152/1998), ce aduce un amendament prin care se stabilește că medicii specialiști și rezidenți, dar și cadrele didactice, pot obține locuințe ANL și după împlinirea vârstei de 35 de ani.

Inițial, doar pentru medici

Inițial, amendamentul prevedea posibilitatea de a obține locuințe ANL după vârsta de 35 de ani doar pentru medicii rezidenți și specialiști. Însă, ulterior, au fost incluse și cadrele didactice calificate.

Alte prevederi

De asemenea, ordonanța are ca obiect și completarea art. 6 din Legea nr. 152/1998, în sensul că ANL este autorizată să utilizeze pentru cheltuieli de funcționare 5% din resursele constituite pe anul în curs din închirierea și vânzarea de locuințe.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -