Liviu Pop, despre subvenția de 150 de euro

Date:

Pe vremea când nu era ministru al EducațieI, ci doar un simplu senator al PSD, Liviu Pop și-a manifestat interesul asupra situației subvenției de 150 de euro. Acesta, în anul 2015, pe 23 noiembrie, a depus o interpelare în scopul clarificării respectivei situații la ministrul Educației de la data respectivă, Adrian Curaj.

Acum?

Textul interpelării

 

 

GRUPUL PARLAMENTAR PSD
ÎNTREBARE

Adresată: Domnului Adrian Curaj, Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice
De către domnul senator: Pop Liviu Marian
Circumscripția electorală: Maramureș
Colegiul electoral: 3
Grupul parlamentar: PSD
Ședința Senatului din: 23.11.2015

Obiectul întrebării: Acordarea unor subvenții pentru perfecționarea didactică

 

Domnule Ministru,

Anul trecut, toți profesorii din România au beneficiat, în baza unui proiect european de suma de 150 Euro pentru perfeționare didactică, de la bugetul de stat. Prin proiectul „Personalul didactic din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar de stat – promotor al învățării pe tot parcursul vieții” fiecare persoană care a beneficiat de acordarea subvenției desfășoară, la alegere, activiăți specifice pentru dezvoltarea profesională, prin participarea la orice formă de dezvoltare profesională/formare continuă prevăzută de legislația specifică domeniului educațional în vigoare, formal, informal sau nonformal, pornind de la nevoile profesionale personale, cât și ținând cont de nevoile instituționale.

Vă întreb, domnule ministru, dacă și anul acesta cei 150 Euro vor fi acordați cadrelor didactice și auxiliare din învățământul preuniversitar și universitar.

Solicit răspuns scris și oral.

Data
23.11.2015

Senator
Pop Liviu Marian

 

Dat fiind faptul că ministrul nu a postat niciodată eventualul răspuns primit, dar și pentru că în acest moment dumnealui este cel mai important om al educației, cel care poate face definitiv lumină în această problemă, considerăm că ar fi necesară o clarificare.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
67 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap