(VIDEO) Stela Popescu a murit. Urmărește monologul despre învățământ care a rămas în istorie

Date:

UPDATE

Stela Popescu ( 21 decembrie 1935- 23 noiembrie 2017 )

Învățământul românesc

Realitatea din învățământul românesc a fost excelent expusă de Stela Popescu într-un episod din serialul Pro TV „Las Fierbinți”. Pentru unii, adevărurile expuse în monolog au constituit în mod ipocrit o „surpriză”, iar așazisa trezire la realitate s-a produs zgomotos. Situația învățământului nu este dramatică de azi și de ieri, ci de foarte multă vreme, degradarea având loc sub ochii clasei politice și a întregii societăți.

„De unde să găsim noi cadre calificate de valoare care să primească un post la ţară? Nimeni nu mai vrea. Toţi profesorii pleacă la Bucureşti, pleacă în oraşele mari, nimeni nu mai vrea să predea aici. Am scris la Minister, am fost la Inspectorat, am vorbit cu toţi colegii mei…nu sunt soluţii. De parcă aici nu ar fi copii de valoare. (…) Pe una dintre profesoare abia am convins-o anul trecut să nu plece în Italia, ca menajeră. E foarte bună profesoară. Dar uneori mă gândesc de ce să stea aici să-şi piardă viaţa, când se poate duce în Italia să îngrijească pe cineva. De ce să rămână aici, pe o corabie care se scufundă? Despre învăţământul românesc vorbesc. Dacă nu s-a şi scufundat…Sunt încă mulţi copii buni aici. Mulţi copii foarte buni, nu buni.”

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
643 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap