Aveți elevi care vă fac probleme sau nu frecventează orele? Acest material îți oferă soluții

Date:

Elevi cu probleme

Nu puțini sunt elevii certați cu disciplina sau frecvența. Legislația actulă oferă cadrelor didactice câteva pârghii. Cu spijinul autorităților locale, cei care nu fac din școlă o prioritate pot fi sancținați. Rezolvările sunt cuprinse în Legea Educației Naționale.

Cine plătește?

În cazul în care elevii, cu intenție sau din greșelă, provoacă stricăciuni bunurilor unității de învățământ, părinții acestora sunt buni de plată.

LEN 1/2011 Art 86 (3)


(4) Părintele sau tutorele legal răspunde pentru distrugerile materiale din patrimoniul școlii, cauzate de elev.

Elevul nu frecventează?

În cazul în care elevii nu frecventează orele, tot părinții vor trebui să deconteze „excentricitatea” acestora. Amenzile, între noi fie vorba, sunt importante. Desigur, pe cei mai mulți părinți, mai mult o să îi sperie munca în folosul comunității.

LEN 1/2011

Art 86 (3) Părintele sau tutorele legal este obligat să ia măsuri pentru școlarizarea elevului, pe perioada învățământului obligatoriu.

Art 360 a) nerespectarea dispozițiilor art. 86 alin. (3), din culpa părintelui sau a tutorelui legal instituit, cu amendă cuprinsă între 100 lei și 1.000 lei ori cu muncă echivalentă în folosul comunității, prestată de părinte sau de tutorele legal;

(2) Constatarea contravenției și aplicarea amenzilor contravenționale prevăzute la alin. (1) lit. a) se fac de către persoanele împuternicite de primar în acest scop, la sesizarea consiliului de administrație al unității de învățământ.

Codul Penal ART 380 (1)

Părintele sau persoana căreia i-a fost încredințat, potrivit legii, un minor și care, în mod nejustificat, îl retrage sau îl împiedică prin orice mijloace să urmeze cursurile învățământului general obligatoriu se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
436 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap