Aveți elevi care vă fac probleme sau nu frecventează orele? Acest material îți oferă soluții

Trebuie citite

Elevi cu probleme

Nu puțini sunt elevii certați cu disciplina sau frecvența. Legislația actulă oferă cadrelor didactice câteva pârghii. Cu spijinul autorităților locale, cei care nu fac din școlă o prioritate pot fi sancținați. Rezolvările sunt cuprinse în Legea Educației Naționale.

Cine plătește?

În cazul în care elevii, cu intenție sau din greșelă, provoacă stricăciuni bunurilor unității de învățământ, părinții acestora sunt buni de plată.

LEN 1/2011 Art 86 (3)


(4) Părintele sau tutorele legal răspunde pentru distrugerile materiale din patrimoniul școlii, cauzate de elev.

Elevul nu frecventează?

În cazul în care elevii nu frecventează orele, tot părinții vor trebui să deconteze „excentricitatea” acestora. Amenzile, între noi fie vorba, sunt importante. Desigur, pe cei mai mulți părinți, mai mult o să îi sperie munca în folosul comunității.

LEN 1/2011

Art 86 (3) Părintele sau tutorele legal este obligat să ia măsuri pentru școlarizarea elevului, pe perioada învățământului obligatoriu.

Art 360 a) nerespectarea dispozițiilor art. 86 alin. (3), din culpa părintelui sau a tutorelui legal instituit, cu amendă cuprinsă între 100 lei și 1.000 lei ori cu muncă echivalentă în folosul comunității, prestată de părinte sau de tutorele legal;

(2) Constatarea contravenției și aplicarea amenzilor contravenționale prevăzute la alin. (1) lit. a) se fac de către persoanele împuternicite de primar în acest scop, la sesizarea consiliului de administrație al unității de învățământ.

Codul Penal ART 380 (1)

Părintele sau persoana căreia i-a fost încredințat, potrivit legii, un minor și care, în mod nejustificat, îl retrage sau îl împiedică prin orice mijloace să urmeze cursurile învățământului general obligatoriu se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Îți poți deconta 500 de lei pentru o cheltuială frecvent întâlnită în rândul celor care lucrează în educație

Îți poți deconta 500Îți poți deconta 500 de lei conform Ordonanței de Urgență nr. 53 din 23 mai 2024...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -