Școlile
Numărul cazurilor de români infestați cu virusul momentului pare a fi în creștere. La ora redactării acestui material, erau confirmate nu mai puțin de 6 cazuri. Noutatea constă în îmbolnăvirea unui adolescent de 16 ani, elev din Timișoara. Am putea spune, fără să exagerăm, că virusul a intrat în categoria de vârstă pe care sistemul educațional românesc o are în lucru. În acest context, este timpul să punem întrebarea care macină câteva sute de mii de cadre didactice și câteva milioane de elevi și părinți.
Ce va fi mai departe?
Întrebarea care se pune, în contextul creșterii numărului de cazuri de persoane infestate cu coranovirus, îi aduce în discuție pe decidenții de la cel mai înalt nivel. În zonele intrate în carantină, în statele cele mai grav afectate, școlile au fost închise. Asta nu înseamnă că elevii nu învăță. În China, spre exemplu, unul din canalele televiziunii naționale transmite cursurile pe care elevii ar fi trebuit să le parcurgă la școală, în timp ce elevii mai mari învață folosindu-se de o platformă educațională.
Soluția?
Spre ce soluție se vor îndrepta factorii de decizie din România în situația în care numărul îmbolnăvirilor va continua să crească? Vor opta pentru închiderea școlilor în orașele sau în zonele afectate sau vor decide o sistare la nivel național? Desigur, există și varianta de a lăsa totul ca și până acum. Merită riscul? Cu toate acestea, dacă vor apărea noi cazuri, presiunea opiniei publice și a specialiștilor va vira spre decizia cea mai logică. Așadar, se vor închide școlile în încercarea de a stopa extinderea virusului?
Citește și
- Aceste reguli TREBUIE respectate de profesori și elevi pentru a evita îmbolnăvirea cu coronavirus
- Ce se întâmplă cu salariile cadrelor didactice dacă intră în concediu de carantină
- Teama de coronavirus determină MEN să ia primele măsuri