Ce se va întâmpla cu școlile din România în perioada următoare? Este timpul să punem întrebarea

Date:

Școlile

Numărul cazurilor de români infestați cu virusul momentului pare a fi în creștere. La ora redactării acestui material, erau confirmate nu mai puțin de 6 cazuri. Noutatea constă în îmbolnăvirea unui adolescent de 16 ani, elev din Timișoara. Am putea spune, fără să exagerăm, că virusul a intrat în categoria de vârstă pe care sistemul educațional românesc o are în lucru. În acest context, este timpul să punem întrebarea care macină câteva sute de mii de cadre didactice și câteva milioane de elevi și părinți.

Ce va fi mai departe?

Întrebarea care se pune, în contextul creșterii numărului de cazuri de persoane infestate cu coranovirus, îi aduce în discuție pe decidenții de la cel mai înalt nivel. În zonele intrate în carantină, în statele cele mai grav afectate, școlile au fost închise. Asta nu înseamnă că elevii nu învăță. În China, spre exemplu, unul din canalele televiziunii naționale transmite cursurile pe care elevii ar fi trebuit să le parcurgă la școală, în timp ce elevii mai mari învață folosindu-se de o platformă educațională.

Soluția?

Spre ce soluție se vor îndrepta factorii de decizie din România în situația în care numărul îmbolnăvirilor va continua să crească? Vor opta pentru închiderea școlilor în orașele sau în zonele afectate sau vor decide o sistare la nivel național? Desigur, există și varianta de a lăsa totul ca și până acum. Merită riscul? Cu toate acestea, dacă vor apărea noi cazuri, presiunea opiniei publice și a specialiștilor va vira spre decizia cea mai logică. Așadar, se vor închide școlile în încercarea de a stopa extinderea virusului?

Citește și

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
54 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap