Este HAOS în învățământ!!! Vacanța se prelungește

Trebuie citite

HAOS

Deciziile haotice – sub pretextul pandemiei de COVID-19 – aduc haosul în sistemul educațional și sacrifică încă o generație. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, își ia rolul de veritabil ghicitor în COVID și anunţă că vacanţa de primăvară va fi prelungită şi că va dura din data de 2 aprilie până în 4 mai. Din păcate pentru logică, ministrul vede numai avantaje în decizia sa.

Am propus modificări în structura anului şcolar. Propunând o vacanţă de primavără din 2 aprilie – 4 mai va cuprinde perioada sărbătorilor pascale catolice şi ortodoxe. Vacanţa de primăvara prelungită cu trei săptămâni, începând cu 2 aprilie până pe 4 mai. Astfel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică va beneficia de o scădere a mobilităţi.

OBSERVÂND EVOLUŢIA EPIDEMIOLOGICĂ DIN CE ÎN CE MAI GRAVĂ, CORELATĂ CU STAREA SISTEMULUI SANITAR, LUĂM ÎN CONSIDERARE EXTINDEREA PERIOADEI VACANŢEI DE PRIMĂVARĂ ÎN AŞA FEL ÎNCÂT AVANTAJELE SĂ FIE URMĂTOARELE: SĂ INCLUDĂ ŞI SĂRBĂTORILE PASCALE CATOLICE ŞI SĂRBĂTORILE PASCALE ORTODOXE; SĂ PERMITĂ O MICŞORARE A MOBILITĂŢII PE PERIOADA LUNII APRILIE, CARE SE ANUNŢĂ CA FIIND CEA MAI DIFICILĂ; SĂ PERMITĂ ORGANIZAREA EXAMENULUI DE BACALAUREAT LA ACELEAŞI DATE CHIAR DACĂ VOM FI NEVOIŢI, CA ANUL TRECUT, SĂ ECHIVALĂM COMPETENŢELE ŞI SĂ ORGANIZĂM PROBA DE COMPETENŢE DIGITALE DUPĂ BACALAUREAT.

Alt avantaj se regăseşte în păstrarea datelor pentru evaluarea la clasele a 4 şi a 6. La clasa a 2 vor fi programate în luna mai. Vom acorda importanţa cuvenită pretestărilor pentru PISA. Decalăm examenul de Evaluare Naţională, se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie. Se păstreează toate datele iniţiale pentru titularizare şi definitivat

Lipsa dialogului

Chiar dacă au efecte multiple și greu de prevăzut, noile decizii nu au fost discutate de „autorități”. Aceste accentuează starea de tensiune și panică existente în sistem și nu țin cont de specificul zonal. Ba mai mult, dau impresia că sunt primite în plic.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -