Toate cadrele didactice ar putea fi obligate să urmeze un nou curs de formare

Trebuie citite

Cadre didactice

Un nou proiect legislativ depus la Senat și semnat de Liviu Marian Pop, alături de alți 7 senatori PSD, impune noi obligații cadrelor didactice. Mai nou, profesorii ar urma să fie obligați să se instruiască și să se specializeze în abordarea multidisciplinara a problemelor.

(16) Toți profesorii sunt obligați să se instruiască și să se specializeze în abordarea multidisciplinară a problemelor, prin cursuri specializate furnizate de organizații sau școli cu acest profil.

În ce scop?

Abordarea multidisciplinară constituie va constitui un aspect important ce va fi urmărit și de conducerea școlii.

Progresul elevilor în înțelegerea multidisciplinară și în înțelegerea complexității fenomenelor, precum și în modelul de aplicare practică a cunoștințelor dobândite, va fi urmărit de către conducerea unităților și va constitui criteriul de performanță ce duce la finanțarea diferențiată a școlilor.

Ce nu spune propunerea legislativă?

Legea nu precizează un aspect important. Cine va plăti aceste cursuri. După cum poți citi aici, cadrele didactice își pot recupera contravaloarea cursurilor de formare. Totuși, câte școli respectă această prevedere legală?

Și asta nu este totul

Propunerea legislativă vine cu modificări importante asupra LEN. Astfel:

  • Inițiatorii vor să inventeze încă un organism de control în sistemul de învățământ, o Asociație a Inspectorilor Școlari Independenți care vor avea drept de control asupra performanțelor cadrelor didactice. Citește continuarea, aici.
  • De asemenea, vor inventarea Consiliului școlii, o instituție extrem de importantă dar în care cadrele didactice capătă statut de minoritari. Citește detalii.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -