Se solicită modificarea nocivului Ordinul al Ministrului, Nr. 4831/2018

Trebuie citite

Ordinul nociv

Schimbările legislative din ultima perioadă au generat și dus harababura pe noi culmi. Tot mai des se modifică modificarea fără a li se solicita părerea celor afectați, macar din bun simț. Sloganul pare a fi: „Tot ce funcționează trebuie distrus!”

4831/2018

Despre efectele Ordinul Ministrului, Nr. 4831/2018 am scris aici. Pe scurt, programul Afterschool are șanse mari să dispară dacă se aplică prevederile acestui ordin. Acest ordin de ministru (OMEN 4831/2018, publicat în Monitorul Oficial pe 4 octombrie 2018) stabilește un set de norme etice conform cărora profesorilor nu li se mai permite să-și mediteze proprii elevi. Asta pentru a se evita situațiile discriminatorii în care unii elevi, cu o situație materială mai bună, ar putea fi avantajați în fața colegilor de clasă.

Petiție

Drept reacție la ordinul mai sus menționat, a fost inițiată o petiție online. Aceasta solicită ministrului interimar al Educației anularea celebrului ordin.

Către Doamna ministru al Educației Rovana Plumb Solicitam modificarea Ordinul Ministrului, Nr. 4831/2018 din 30 august 2018 privind aprobarea Codului-cadru de etica al personalului didactic din invatamantul preuniversitar, adică solicităm modificarea următoarelor articole după cum urmează: -art. 5, lit. B, punctul IV: “se interzic meditațiile contra cost cu beneficiarii direcți ai educației de la formațiunile de studiu la care este încadrat, cu excepția cadrelor didactice fiscalizate cu PFA”; -art. 9, lit. A “se interzice folosirea bazei materiale din spațiile de învățământ în vederea obținerii de beneficii materiale personale directe sau indirecte, cu excepția cadrelor didactice fiscalizate cu PFA.”

Cum semnez?

Petiția poate fi semnată accesând acest link

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -