Se solicită modificarea nocivului Ordinul al Ministrului, Nr. 4831/2018

Date:

Ordinul nociv

Schimbările legislative din ultima perioadă au generat și dus harababura pe noi culmi. Tot mai des se modifică modificarea fără a li se solicita părerea celor afectați, macar din bun simț. Sloganul pare a fi: „Tot ce funcționează trebuie distrus!”

4831/2018

Despre efectele Ordinul Ministrului, Nr. 4831/2018 am scris aici. Pe scurt, programul Afterschool are șanse mari să dispară dacă se aplică prevederile acestui ordin. Acest ordin de ministru (OMEN 4831/2018, publicat în Monitorul Oficial pe 4 octombrie 2018) stabilește un set de norme etice conform cărora profesorilor nu li se mai permite să-și mediteze proprii elevi. Asta pentru a se evita situațiile discriminatorii în care unii elevi, cu o situație materială mai bună, ar putea fi avantajați în fața colegilor de clasă.

Petiție

Drept reacție la ordinul mai sus menționat, a fost inițiată o petiție online. Aceasta solicită ministrului interimar al Educației anularea celebrului ordin.

Către Doamna ministru al Educației Rovana Plumb Solicitam modificarea Ordinul Ministrului, Nr. 4831/2018 din 30 august 2018 privind aprobarea Codului-cadru de etica al personalului didactic din invatamantul preuniversitar, adică solicităm modificarea următoarelor articole după cum urmează: -art. 5, lit. B, punctul IV: “se interzic meditațiile contra cost cu beneficiarii direcți ai educației de la formațiunile de studiu la care este încadrat, cu excepția cadrelor didactice fiscalizate cu PFA”; -art. 9, lit. A “se interzice folosirea bazei materiale din spațiile de învățământ în vederea obținerii de beneficii materiale personale directe sau indirecte, cu excepția cadrelor didactice fiscalizate cu PFA.”

Cum semnez?

Petiția poate fi semnată accesând acest link.  

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
37 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap