Profesor revoltat: „Unii dintre copiii voștri au devenit dușmanii noștri”

Date:

Scandalos

Recentul scandal (vezi aici) care vizează situația unui cadru didactic bătut, batjocorit și sechestrat de câțiva elevi de clasa a VIII-a dintr-o școală din Teleorman, a generat reacții extrem de puternice. O astfel de reacție, poate printre cele mai interesante dintre cele care au fost făcute publice în tot acest scandal și an școlar, a fost postată pe un grup Facebook dedicat educației. Preluăm în totalitate acest comentariu reacție, invitându-vă, totodată să vă expuneți opinia.

Reacție

 

Dragi parinti ce vor schimbare autentica de la scoala, uitand ca majoritatea celor ce frecventeaza aceasta institutie sunt chiar copiii dumneavoastra, postez aici din doua motive:

1) Pentru ca pe grupul vostru nu e loc decat pentru postari autoapreciative, cu laudarea nelimitata a propriilor odrasle si denigrarea in masa a cadrelor didactice (in viziunea voastra doar acestia din urma ar trebui sa se schimbe si eventual niste legi care sa dea mai multe drepturi elevilor).

2) Pentru ca desi, la ultimele postari cu profesori agresati si umiliti, ati luat pozitia strutului, sunt sigura ca ne urmariti cu atentie prin trolii observatori.

Concluzia pe care o trag este ca, din pacate, intr-o privinta aveti dreptate: unii dintre copiii vostri au devenit dusmanii nostri. Reciproca, oricat de greu v-ar fi sa acceptati, nu este valabila. Daca doream sa avem de-a face cu dusmanii, am fi ales sa lucram in armata sau politie, si nu in invatamant. Stiu ca exista si cadre didactice care gresesc, dar impotriva lor s-au luat masuri mergand pana la excluderea din invatamant sau chiar inchisoare. Dar cand elevii gresesc grav, vina, nu-i asa? e tot a profesorului. Voi chiar gasiti ca nu aveti nicio raspundere pentru comportamentul recalcitrant sau violent al copiii vostri? In tarile civilizate, al caror invatamant doriti sa-l emulati, exista sanctiuni serioase atat pentru parinti cat si pentru elevii ce comit fapte antisociale, oricat de tineri ar fi.

Acum cateva zile am vazut o profesoara umilita de un derbedeu (nu gasesc un cuvant mai bland). Ieri, de ziua nationala am urmarit cu indignare cum o alta profesoara era agresata fizic si sexual de un puber cu tupeu. Si mi-e teama ca lucrurile nu se vor opri aici… Si eu vreau schimbare, invatamant ca in vest, legi ca in vest. Oricine greseste, profesor, parinte, copil sa plateasca proportional cu fapta savarsita (si cu varsta bineinteles in cazul minorilor).
Si as mai dori, desi stiu ca e aproape o utopie, masuri educationale de preventie si prevenire a violentelor perpetrate de minori…

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
106 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap