O profesoară a fost bătută, sechestrată și batjocorită de elevi. Este anarhie?

Trebuie citite

ANARHIE

Conform observator.ro, un cadru didactic este lovit, înjurat, sechestrat, amenințat și umilit de câțiva elevi de clasa a VIII-a din Școala Gimnazială din comuna Poroschia, județul Teleorman. Incidentul a fost filmat de un elev la finalul orei de educație civică și postat pe internet.

Video

Materialul video poate fi urmărit aici sau aici. sau la finalul acestui material.

Direcotarea și ISJ-ul

Singura reacție a directoarei unității de învățământ și a reprezentatului ISJ, citați de echipa Observator, a scos în evidență faptul că profesoara nu își putea ține clasa în frâu. Doar atat, nimic despre comportamentul infractorilor din clasă. Din câte se pare, astfel de lucruri tind a nu mai surprinde pe nimeni, au devenit oarecum parte a normalului. Deci, să înceapă anarhia…

Reacție

Reacțiile nu au întârziat să apară, cadrele didactice exprimându-și uimirea cu privire la incident. Preluăm o astfel de reacție.

O profesoara a fost batuta in clasa.
Chestia asta se incadreaza in orice stat civilizat la categoria infractiuni savarsite de minori. Numai la noi nu. Pe motiv ca profesoara de fapt era suplinitoare si avea doar doua ore in scoala. Si, atentie, avea probleme de mai mult timp neputand sa tina clasa in frau. Ultimele propozitii sunt pozitia oficiala a ISJ ului de acolo din judet. Si, din pacate, parerea impartasita de o mare majoritate a celor care privesc imaginile respective.
Undeva in mintea romanilor aflati in functii publice s-a produs un virus care se propaga….. „profesorii isi merita soarta”.
Adica daca esti angajat ca profesor intr.o scoala incetezi sa mai fii cetatean roman cu drepturi depline. Brusc. Daca te bate te injura te calomniaza cineva, cat timp esti la munca, asta e…. e vina ta pentru ca nu ai stiut sa tii copiii in frau…. adica nu ai stiut sa iti faci meseria ….
Dragii mei colegi, acea femeie e mama, sotia fiica, sora cuiva. Acel om are dreptul sa stie ca nu e singur, ca voi sunteti alaturi de ea. Dragii mei colegi, daca si dupa acest episod facut public si petrecut intr-o institutie publica tot nu iesiti in strada si acceptati pozitia oficiala a inspectoratului care nu a avut nici macar bunul simt sa isi expirme solidaritatea cu omul aflat la serviciu si rastignit pur si simplu de niste infractori si complicii lor…. participati practic la instaurarea anarhiei si nimeni nu va mai putea sa va garanteze ca maine de exemplu nu veti fi voi aceia injurati batuti filmati in sala de clasa si pusi pe retelele sociale.
Doamne fereste!
Mai are rost sa va aduc aminte ca pentru ca raul sa se produca e suficient ca oamenii buni sa nu faca nimic?
Voi care apartineti unui sindicat cereti public pe toate canalele oficiale posibile ca profesoara respectiva sa primeasca scuzele directorului inspectorului si colegilor care desi stiau cu ce se confrunta nu au facut NIMIC desi era datoria lor pentru a preveni situatia. Cereti public garantii ca pentru infractorii minori statul de drept gaseste parghii sa ii educe intr-un mediu adecvat nu sa trimita omul in cusca leilor fara nicio aparare…. Acum e momentul sa va solidarizati cu DOAMNA PROFESOARA.
#vremdreptatepentruprofesori

VIDEO

Pentru a porni clipul video, click pe butonul play.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -