Ministrul Pop sfidează: „Toate promisiunile s-au îndeplinit …”

Trebuie citite

Univers paralel

Ministrul Pop pare a trăi într-un univers paralel, cel puțin aceasta este impresia pe care ne-o lasă ultimele sale declarații pentru digi24. Dacă în umbră cu câțiva ani, pe vremea când era lider de sindicat, Pop lăsa impresia că este sensibil la nevoile cadrelor didactice, totul pare că s-a schimbat în ultima vreme. Intervievat pe 2 noiembrie despre numulțumirile cadrelor didactice, Liviu Pop a declarat că toate promisiunile guvernului au fost îndeplinite sau amânate. Vă invităm să citiți declarațiile, acestea sunt disponibile mai jos.

Reporter: Care sunt revendicările profesorilor? Acuză, spun că nu s-au îndeplinit promisiunile.

Liviu Pop: Toate promisiunile s-au îndeplinit. Într-adevăr, unele dintre ele s-au amânat. Am avut nenumărate întâlniri cu liderii de sindicat din învățământul universitar şi preuniversitar.

[…] În rest celelalte revendicări sunt prinse în programul de guvernare. Nu cred că putem să venim cu elemente suplimentare. Tot ce am spus în programul de guvernare respectăm. M-aş bucura ca odată cu creşterea salariilor pe care noi am făcut-o, guvernul PSD-ALDE, să regăsim în calitatea actului educaţional o creştere constantă, aşa cum se aşteaptă şi părinţii şi studenţii şi elevii.

Reporter: Vreţi să spuneţi că toţi profesorii muncesc prost pentru că sunt prost plătiţi?

Liviu Pop: Nu am spus lucrul acesta. Toţi profesorii muncesc bine, chiar foarte bine. M-aş bucura să crească şi mai mult calitatea actului de predare pentru că pe lângă profesori mai avem nevoie şi de programe, de manuale şi de condiţii de muncă şi de educaţie pentru elevii noştri şi într-adevăr toate cele 4 elemente contribuie la un învățământ de calitate.”

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -