Te regăsești? „Iau bani de-acasă și îi duc la locul de muncă […] atentez grav la supraviețuirea copiilor mei”

Date:

O tradiție

Învățământul este singurul domeniu în care angajații vin  cu lucruri de acasă sau își „îngroapă” banii personali. Vă invităm să citiți denunțul unui cadru didactic, denunț realizat pe o rețea de socializare. Câți dintre cititorii site-ului laclasă.ro se regăsesc într-o situație similară?

Realitatea unui invatator, domnule Pop.

Astazi este ziua mea.
De cand am venit de la serviciu, fi-miu ‘al mare m-a tot analizat. La un moment dat imi spune:
„Doamne, cat as vrea sa ajung si eu ca tine…sa fiu ca tine!”
” Cum, mami…ca mine?”
„Asa… ca tine, cel mai linistit si nepasator om, de ziua lui.”
Ce nu stie el, este ca nu-s niciuna din cele doua. Sunt frustrata doar.

Mi-a trecut prin cap azi, cand ma intorceam de la serviciu sa ma opresc la Politie sa ma reclam singura, ba eventual, sa ma dau si in judecata. De ce?Pentru ca atentez grav la supravietuirea copiilor mei si a mea, alocand un sfert din salariul meu ( de altfel, unic in casa) ..scolii …cartuse, toner, abtibilduri, poliester, hartie, bibliorafturi, folii, litere si cifre de pavoazat, fise…fise…fise…fise..etc….etc. Da…luna asta am depasit un sfert din salariu, ca sa fiu „creativa” si eficienta in acelasi timp.
Cu sfertul ala din salariu, imi duceam baietii la o pizza si prietenele la o cafea, azi????
Da…. si imi ramaneau bani si de-o factura, probabil.
Stau eu ” linistita si nepasatoare” acum? Stau. De ce? Ca asa vrea un ministru…. ca pe banii mei sa fac performanta si sa mai si pocneasca, la o clasa simultan CP si I… combinatia ideala…. si mai presus de toate, pentru ca….. nu mi-am batut joc niciodata in 20 ani de profesia mea si nici nu o voi face vreodata. Sunt unul din cei mai importanti piloni in saltul unui copil, in viata si trebuie sa fiu responsabila.Sistemul insa, isi bate joc de mine si indirect, de copiii mei.
La modul cel mai serios, m-as da in judecata si m-as reclama singura. Doar e caz penal.Iau bani de-acasa si ii duc la locul de munca. Ma mituiesc ca sa fiu creativa si performanta.

Vă invităm să citiți scrisoarea adresată ministrului Pop, să o distribuiți și să răspundeți la întrebarea: Tu câți bani aloci școlii?

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
1.9K Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap