MEN a pus gând rău profesorilor diriginți. Vezi detalii care te vor revolta

Date:

Viziunea „Andronescu”

În celebra „viziune asupra viitorului educației din România” profesorii diriginți devin victime. Cei care au o memorie mai bună își amintesc cu siguranță că și în trecut s-a pus problema desființării acestei funcții care mai aduce cadrelor didactice 10% la salariu. Curajul pare că a lipsit partidelor politice, totul până la Ecaterina Andronescu.

Consilierul de orientare profesională

Fugitiv și fără prea multe explicații, la capitolul dedicat ciclului secundar superior, se prevede eliminarea funcției de profesor diriginte. Consilierul de orientare profesională ar urma să preia rolul acestuia.

Ciclul secundar inferior începe la vârsta de 12 ani, durează 3 ani, și se desfășoară în școli generale, sub îndrumarea cadrelor didactice specializate pe discipline și a unui consilier de orientare profesională, care este cadru didactic specializat în orientare profesională și preia rolul actual al dirigintelui.

Motivul?

Nu a fost scos la înaintare absolut niciun motiv ori studiu de impact. Nu doar motivația lipsește, nu avem detalii nici referitoare la modul în care un consilier de dezvoltare profesională poate suplini rolul profesorilor diriginți în consilierea elevilor. Ne întrebăm cine va completa tot mai stufoasele dosare. Bănuim că dorința de a face economii la buget ar fi singurul motiv adevărat care îi determină pe acești responsabili de la minister să vină cu asemenea enormități drept propuneri serioase.

Și asta nu este tot

Dispariția profesorului diriginte nu este singura „reformă” propusă în celebra viziune. Aici am scris despre ceva mult mai grav – ministerul dorește să condiționeze dreptul de a preda în sistemul educațional, vezi detalii aici.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
885 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap