MEC vrea să monitorizeze cursurile online. Nu este singura noutate importantă

Trebuie citite

MEC

Într-un comunicat de presă disponibil aici, MEC anunță un set de măsuri menite să rezolve anumite probleme și temeri constatate în ultima perioadă. La întrunire au participat și reprezentanții federațiilor sindicale. Printre temele discutate s-a aflat și subiectul monitorizării cursurilor desfășurate pe platformele online.

Comunicat

Astăzi, 10 aprilie, Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a avut o videoconferință cu partenerii educaționali Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Național al Rectorilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar.

În cadrul întâlnirii, a fost agreată cu partenerii educaționali necesitatea conceperii de către Ministerul Educației și Cercetării a unor ghiduri de realizare a activității didactice în mediul online, în care să fie inclusă și monitorizarea acestei activități.

  • S-a analizat situația transportului elevilor, iar Consiliul Național al Elevilor a solicitat abrogarea HG 309*/1996.
  • Federația Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar a propus ca bursele elevilor în perioada stării de urgență să poată fi transmise și pe conturi atașate, ca de exemplu conturile părinților.
  • Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România a propus ca dosarele pentru bursele sociale să poată fi depuse și online.

Secretariatele unităților de învățământ preuniversitar, precum și cele ale universităților vor asigura permanență în primirea/eliberarea de documente necesare elevilor/studenților, dar și familiilor acestora, folosind toate sistemele de comunicare disponibile. Această măsură vine în sprijinul limitării deplasărilor pe perioada stării de urgență.

  • În ceea ce privește posibilitatea trecerii în șomaj tehnic, federațiile sindicale au solicitat o analiză asupra personalului didactic auxiliar și personalului nedidactic, în sensul exceptării acestor categorii de salariați de la această măsură.
  • Consiliul Național al Rectorilor și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” au solicitat Ministerului Educației și Cercetării inițierea unei ordonanțe de urgență pentru aplicarea unor măsuri specifice în educație, pe întreaga perioadă a stării de urgență, care să permită finalizarea în deplină legalitate a anului universitar curent.

Ministerul Educației și Cercetării va analiza propunerile venite din partea partenerilor educaționali.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -