Cadrele didactice nu vor fi trimise în șomaj tehnic. Vezi ce se întâmplă cu personalul administrativ

Trebuie citite

Șomaj tehnic

În cadrul unui interviu la emisiunea ”România, stare de urgenţă” de la Radio România Actualități, premierul Orban a anunțat care sunt categoriile de bugetari „scutite” de șomajul tehnic. Alături de cadrele didactice, nici angajații din sănătate, din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă nu vor fi afectați de decizia guvernului.

Declarația


Sigur că fac excepţie de la această măsură zonele unde nu se poate aplica această măsură, de exemplu, sănătatea, de exemplu, instituţiile care sunt implicate în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării. De asemenea, în ceea ce priveşte profesorii, mai ales că este nevoie de o creştere a activităţii profesorilor pe final de an şi pentru pregătirea tuturor examenelor, nu se va aplica nici către cadrele didactice. Către personalul administrativ se va aplica, dar nu se va aplica măsura la cadrele didactice.

RRA: România, Stare de Urgență

Personalul administrativ din școli

Din păcate, situația este diferită pentru personalul administrativ. Conform declarațiilor premierului, aceștia vor fi trimiși în șomaj tehnic 15 zile pe lună.

Angajaţii instituţiilor se împart în două jumătăţi: jumătate lucrează 15 zile şi 15 zile stau acasă, beneficiind de forma de şomaj tehnic de care beneficiază angajaţii şi din sectorul privat, şi în celelalte 15 zile lucrează cealaltă jumătate, iar partajarea angajaţilor trebuie să se facă astfel încât să se asigure funcţionalitatea acestor instituţii publice.

Înregistrarea emisiunii

„România – stare de urgenţă”, de luni până vineri, de la ora 13.20, la Radio România Actualități. Invitatul lui Ionuț Dragu, în ediția de astăzi, a fost Premierul României, dl. Ludovic Orban. Apăsați ▶️ și ascultați interviul cu ultimele precizări despre pandemia de COVID-19 făcute de prim-ministrul României.

Geplaatst door România Actualităţi op Donderdag 9 april 2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -