Cadrele didactice nu vor fi trimise în șomaj tehnic. Vezi ce se întâmplă cu personalul administrativ

Date:

Șomaj tehnic

În cadrul unui interviu la emisiunea ”România, stare de urgenţă” de la Radio România Actualități, premierul Orban a anunțat care sunt categoriile de bugetari „scutite” de șomajul tehnic. Alături de cadrele didactice, nici angajații din sănătate, din Ministerul de Interne, Ministerul Apărării și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă nu vor fi afectați de decizia guvernului.

Declarația


Sigur că fac excepţie de la această măsură zonele unde nu se poate aplica această măsură, de exemplu, sănătatea, de exemplu, instituţiile care sunt implicate în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării. De asemenea, în ceea ce priveşte profesorii, mai ales că este nevoie de o creştere a activităţii profesorilor pe final de an şi pentru pregătirea tuturor examenelor, nu se va aplica nici către cadrele didactice. Către personalul administrativ se va aplica, dar nu se va aplica măsura la cadrele didactice.

RRA: România, Stare de Urgență

Personalul administrativ din școli

Din păcate, situația este diferită pentru personalul administrativ. Conform declarațiilor premierului, aceștia vor fi trimiși în șomaj tehnic 15 zile pe lună.

Angajaţii instituţiilor se împart în două jumătăţi: jumătate lucrează 15 zile şi 15 zile stau acasă, beneficiind de forma de şomaj tehnic de care beneficiază angajaţii şi din sectorul privat, şi în celelalte 15 zile lucrează cealaltă jumătate, iar partajarea angajaţilor trebuie să se facă astfel încât să se asigure funcţionalitatea acestor instituţii publice.

Înregistrarea emisiunii

„România – stare de urgenţă”, de luni până vineri, de la ora 13.20, la Radio România Actualități. Invitatul lui Ionuț Dragu, în ediția de astăzi, a fost Premierul României, dl. Ludovic Orban. Apăsați ▶️ și ascultați interviul cu ultimele precizări despre pandemia de COVID-19 făcute de prim-ministrul României.

Geplaatst door România Actualităţi op Donderdag 9 april 2020

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
66 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap