Învățământ: indemnizație în valoare de 6 salarii medii brute pe economie

Date:

Învățământ

În învățământ, mai nou, plouă cu „bune intenții”, urmează să vedem cu ce preț. O propunere legislativă venită din partea mai multor reprezentanți ai PSD și nu numai ne dovedește puterea campaniei electorale. Ieri am scris aici despre cele 2 salarii medii pe care profesorii urmează să le primească, cu prilejul acestui articol o să abordăm și capitolul alte „beneficii” ale acestui proiect.

Urmează să te pensionezi?

Cei care urmează să se pensioneze pentru limită de vârstă, conform propunerilor făcute de inițiatorii legii, vor primi nu mai puțin de șase salarii medii. Prima se acordă cadrelor didactice care au o vechime efectivă de peste 30 de ani.

(3) Cadrele didactice cu o vechime efectivă în învățământ de peste 30 de ani benefeciază, la data încetării contractului individual de muncă în vederea pensionării pentru limită de vârstă, de o indemnizație în cuantum de 6 salarii medii brute pe economie, din fonduri alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului educației nationale.

Din expunerea de motive

Pentru a avea dascăli performanți este necesară motivarea atât din punct material, cât și din punct de vedere social a celor ce doresc îmbrățișarea funcției de dascăl prin: salarii decente, condiții optime de lucru, protecție la locul de muncă, respect din partea beneficiarilor primar și terțiari ai educației, precum și alte facilități pe care le primești la început, pe parcursul și la finalul carierei didactice.

Pentru susținerea si gestionarea calității actului educational, pentru menținerea sănătății copiilor este nevoie ca personalul suport, sa beneficieze, o data la 2 ani, de cursuri de perfecționare sau de igienă. În prezent aceste cursuri sunt plătite, în cele mai multe cazuri, din fonduri personale”

Să fie soluția?

Liviu Marian Pop și Ecaterina Andronescu au propus modificări asupra articolului 66 din LEN care pot pot determina concedierea a zeci de mii de profesori. Să fie campania de promisiuni sub forma a tot felul de sporuri și indemnizații electorale încercarea PSD de a distrage atenția de la adevăratele lor intenții? Este această strategie o soluție?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
343 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap