Bani pentru angajații din învățământ. 4.160 de lei, suma de plecare

Date:

Bani pentru angajații din învățământ

Venirea campaniei electorale își spune cuvântul, asta dacă ne raportăm la această propunere legislativă. Cadrele didactice care mai rămân în sistem după acest eveniment nefericit (vezi detalii) urmează să primească mai mulți bani. Banii vor putea fi utilizați pentru dezvoltare profesională și evoluție în carieră, precum și pentru achiziționarea de materiale didactice. Suma de care ar trebui să beneficieze ar fi de minim 4.160 de lei pe an, echivalentul a două salarii minime brute. Cadrele din mediul rural ar putea beneficia chiar de 3 astfel de salarii.

Din expunerea de motive

Pentru a avea dascăli performanți este necesară motivarea atât din punct material, cât și din punct de vedere social a celor ce doresc îmbrățișarea funcției de dascăl prin: salarii decente, condiții optime de lucru, protecție la locul de muncă, respect din partea beneficiarilor primar și terțiari ai educației, precum și alte facilități pe care le primești la început, pe parcursul și la finalul carierei didactice.

Pentru susținerea si gestionarea calității actului educational, pentru menținerea sănătății copiilor este nevoie ca personalul suport, sa beneficieze, o data la 2 ani, de cursuri de perfecționare sau de igienă. În prezent aceste cursuri sunt plătite, în cele mai multe cazuri, din fonduri personale”

Ce spune legea?

Cine se ocupă de cursuri?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
349 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap