În schimbul voucherelor de vacanță ai putea primi tichete de masă sau bani. Vezi condiții

Trebuie citite

Vouchere de vacanță

Voucherele de vacanță sunt acordate tuturor angajaților din sistemul bugetar. Efectul acestora pentru turismul autohton a fost unul mai mult decât benefic. Cu toate acestea, nu puțini sunt cei care au ales să nu le solicite sau să nu le folosească. Dacă inițiativa legislativă despre care o să cititți în cele ce urmează va fi aprobată, mulți își vor schimba atitudinea.

Propunere

Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, inițiată de Băișanu Ștefan, deputat ALDE, vine în întâmpinarea celor care nu au folosit tichetele de vacanță. Până în prezent, cei care nu au utilizat tichetele de vacanță în perioada de valabilitate a acestora, pentru ași recupera taxele oprite de stat, erau nevoiți să returneze voucherele. Situația are șanse mari să se modifice în bine.

Bani sau tichete de masă

Conform inițiativei legislative depusă în procedură de urgență la Senat, cei care nu și-au utilizat tichetele de vacanță pot primi contravaloarea acestora sau tichete de masă.

2. Art. 24 – alin (1), lit. b) – În cazul în care voucherele de vacanță nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să achite contravaloarea în bani sau tichete de masă.

O nouă definiție

Pentru ca schimbarea să poată fi aplicată, propunerea legislativă introduce o nouă definiție a voucherelor de vacanță.

Voucherele de vacanţă sunt definite drept bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionale de efectuarea concediului în regim de turism intern.

Expunere de motive

Documentele în format .pdf pot fi citite aici.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -