Important lider sindical: „Decontarea navetei profesorilor stă în obligația instituției pe care o reprezentați”

Trebuie citite

Decontarea navetei

Nu puțini sunt profesorii dispuși să predea în mediul rural. Naveta, de cele mai multe ori, îți afectează sănătatea, nervii și te scutură de bani. Profesorii navetiști au ajuns bătaia de joc a sistemului, și asta de multă vreme. Ba mai rău, au fost jigniți chiar de foști ministri ai educației.

O miză pe termen lung

Unii primari fac tot posibilul să pună bețe în roate cadrelor didactice navetiste. Chiar dacă legea prevede obligativitatea de a deconta naveta profesorilor, oare câți dintre aleșii locali respectă asta? Miza pe termen lung al refuzului de a respecta acest drept este simplă: descurajarea profesorilor din a prelua posturi în zonele rurale. În acest mod, rămân ore pentru neamuri, cunoscuți și cotizanți. Pe termen lung, se dorește menținerea unei stări de îndobitocire a tinerii generații. Cum credeți ca va fi obținut votul mai ușor?

Este de la sine înțeles că pentru un primar care nu decontează naveta unui profesor, educația nu este nici pe departe o prioritate. Micile găinării, da.

Constantin Lungulescu

Constantin Lungulescu, președintele Sindicatului Învățământului „Spiru Haret” Dolj, solicită primarilor care refuză decontarea navetei cadrelor didactice să revină la normalitate. Preluăm integral mesajul sindicalistului doljean.

Stimati Primari (ma refer doar la cei in culpa)!
Decontarea navetei profesorilor sta in obligatia institutiei pe care o reprezentati . Nu este jenant sa ajungem in instanta ? Acesti oameni se ocupa de copiii din comunitatile dumneavoastra , iar analiza activitatii scolil nu o faceti dumneavoastra ,ci ISJ-ul. Dumneavoastra doar puteti semnalati ceva si va adresati institutiei mentionate mai sus. Am rugamintea sa intrati in normalitate !

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -