Important lider sindical: „Decontarea navetei profesorilor stă în obligația instituției pe care o reprezentați”

Date:

Decontarea navetei

Nu puțini sunt profesorii dispuși să predea în mediul rural. Naveta, de cele mai multe ori, îți afectează sănătatea, nervii și te scutură de bani. Profesorii navetiști au ajuns bătaia de joc a sistemului, și asta de multă vreme. Ba mai rău, au fost jigniți chiar de foști ministri ai educației.

O miză pe termen lung

Unii primari fac tot posibilul să pună bețe în roate cadrelor didactice navetiste. Chiar dacă legea prevede obligativitatea de a deconta naveta profesorilor, oare câți dintre aleșii locali respectă asta? Miza pe termen lung al refuzului de a respecta acest drept este simplă: descurajarea profesorilor din a prelua posturi în zonele rurale. În acest mod, rămân ore pentru neamuri, cunoscuți și cotizanți. Pe termen lung, se dorește menținerea unei stări de îndobitocire a tinerii generații. Cum credeți ca va fi obținut votul mai ușor?

Este de la sine înțeles că pentru un primar care nu decontează naveta unui profesor, educația nu este nici pe departe o prioritate. Micile găinării, da.

Constantin Lungulescu

Constantin Lungulescu, președintele Sindicatului Învățământului „Spiru Haret” Dolj, solicită primarilor care refuză decontarea navetei cadrelor didactice să revină la normalitate. Preluăm integral mesajul sindicalistului doljean.

Stimati Primari (ma refer doar la cei in culpa)!
Decontarea navetei profesorilor sta in obligatia institutiei pe care o reprezentati . Nu este jenant sa ajungem in instanta ? Acesti oameni se ocupa de copiii din comunitatile dumneavoastra , iar analiza activitatii scolil nu o faceti dumneavoastra ,ci ISJ-ul. Dumneavoastra doar puteti semnalati ceva si va adresati institutiei mentionate mai sus. Am rugamintea sa intrati in normalitate !

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
472 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap