Furt pe față! Scandalul deceniului în educație a izbucnit. Profesorii au fost prejudiciați cu sume importante. Și tu poți fi vizat!

Date:

Furați

Nu puțini au fost cei care, de-a lungul timpului, au emis suspiciuni de calcul greșit al hotărârilor judecătorești. Dacă până acum aceștia au mers pe bănuială, o situație controversată petrecută în județul Iași tinde să dea dreptate celor care și-au manifestat neîncrederea în modul de calcul și în respectarea deciziilor tribunalelor. Detalii foarte importante, aici.

Trei profesori expertizați, cu toții prejudiciați

Dorind să facă lumină în problema detaliată aici, USLIP Iași a trecut la verificarea corectitudinii punerii în aplicare a sentințelor judecătorești. Conform comunicatului de mai jos, calculele făcute de unitățile școlare au fost incorecte, profesorii care au beneficiat de expertiza sindicală fiind prejudiciați de sume foarte mari. Ce ne facem dacă această problemă este la nivel național?

Scandal național

La nivel național, sunt tot mai numeroase semnalele venite din partea cadrelor didactice prin care acestea acuză modul în care unitățile de învățămât au calculat sumele prevăzute de hotărârile judecătorești. Expertiza USLIP Iași dovedește existența acestor probleme. Singura modalitate prin care se poate face lumină constă în realizarea unei expertize pentru toate cadrele didactice. Dat fiind numărul foarte mare al celor vizați, putem spune că asistăm la debutul oficial al celui mai mare scandal din educație din ultimul deceniu.

COMUNICAT REZULTAT EXPERTIZĂ VERIFICARE DIFERENŢE SALARIALE

În urma expertizei realizate la cea de-a doua şcoală am constant cu surprindere pentru cele 3 persoane care au fost alese prin eşantionare, sumele primite au fost cu: 18.000 lei, 13.000 lei, respectiv 5.000 lei (brut) mai mici decăt ceea ce ar fi trebuit să se încaseze.

Menţionăm că şi în cazul acestei unităţi şcolare există decizie de imputare emisă de Curtea de Conturi Iaşi privind plata de către membrii noştri de sindicat ale unor aşa-zise sume încasate necuvenit.

Dorim să atragem atenţia că este inadmisibil ca o instituţie a Statului Romăn să dispună abuziv fără un calcul riguros plata de către colegii noştri a unor sume de bani.

Sindicatul nostru va realiza în perioada următoare două expertize la încă o unitate şcolară pentru a verifica dacă deciziile Curţii de Conturi au susţinere contabilă.

De asemenea, USLIP IAŞI intenţioneaă deschiderea unor acţiuni în instanţă pentru a recupera sumele rezultate din calculul greşit al diferenţelor salariale pentru hotărările judecătoreşti pe Legile 221, 330 şi 285.

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
412 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap