Este oficial! Indemnizația de hrană nu se mai acordă din decembrie.

Date:

Duși cu zăhărelul

Deși legea prevedea acordarea indemnizației de hrană începând cu luna decembrei (2018), Guvernul României s-a răzgândit. Chiar dacă au existat semnale clare că legea va fi respectată, în final, s-a decis amânarea acordării acestui drept legal. Practic, această indemnizație va fi acordată începând cu luna ianuarie 2019. Cadrele didactice vor resimți acest venit suplimentar la salariul din februarie. Documentele de la finalul acestui articol vă oferă detalii complete.

Încă o veste proastă

Indemnizaţia de hrană este asimilată veniturilor din salarii şi prin urmare se reţin absolut toate taxele: pensii, sănătate şi impozit. Deci, la final, sumele for fi considerabil mai mici.

Ce spunea legea?

Așadar, chiar dacă legea prevede acordarea acestui spor începând cu luna decembrie a anului 2018, peste noapte, reprezentații statului s-au suscit.

INDEMNIZAȚIA DE HRANĂ
(1) ÎNCEPÂND CU 1 DECEMBRIE 2018, ORDONATORII DE CREDITE ACORDĂ OBLIGATORIU, LUNAR, INDEMNIZAȚII DE HRANĂ REPREZENTÂND A 12-A PARTE DIN DOUĂ SALARII DE BAZĂ MINIME BRUTE PE ȚARĂ GARANTATE ÎN PLATĂ, CU EXCEPȚIA PERSONALULUI MINISTERULUI APĂRĂRII NAȚIONALE, MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE, MINISTERULUI JUSTIȚIEI – ADMINISTRAȚIA NAȚIONALĂ A PENITENCIARELOR, SERVICIULUI ROMÂN DE INFORMAȚII, SERVICIULUI DE INFORMAȚII EXTERNE, SERVICIULUI DE PROTECȚIE ȘI PAZĂ ȘI SERVICIULUI DE TELECOMUNICAȚII SPECIALE, PRECUM ȘI A PERSONALULUI POLIȚIEI LOCALE CARE, POTRIVIT LEGII, BENEFICIAZĂ DE DREPTURI DE HRANĂ ÎN TEMEIUL ORDONANȚEI GUVERNULUI NR. 26/1994 PRIVIND DREPTURILE DE HRANĂ, ÎN TIMP DE PACE, ALE PERSONALULUI DIN SECTORUL DE APĂRARE NAȚIONALĂ, ORDINE PUBLICĂ ȘI SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ, REPUBLICATĂ, CU MODIFICĂRILE ȘI COMPLETĂRILE ULTERIOARE.

EduSal

Vezi aici bălbâieliele celor care administrează aplicația care îți calculează salariu, EduSal.

Calrificarea

Clarificare 2

http://salarii.bestbigdeal.comClarificări venite de la ministerul de finanţe în privinţa indemnizaţiei de hrană.1….

Geplaatst door Calculator Salarii Invatamant op Vrijdag 4 januari 2019

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
701 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap