Dispar „privilegiile” (tichetele, zilele libere, siguranța serviciului și sporurile) profesorilor?

Trebuie citite

Privilegiile…

Chiar dacă tonul îi este mult mai precaut, anunțând chiar creșteri salariale – vezi aici, nu trebuie să uităm o declarație extrem de periculoasă. Pe 21 august 2019, actualul ministru de Finanțe a postat pe Facebook un mesaj pe care cei mai mulți l-ar considera „excentric”. Florin Cîțu era mai mult decât vehement la adresa bugetarilor. Acesta, printre altele, considera că bugetarii ar trebui să rămână fără sporuri, zile libere, tichete de vacanță, și nu numai. Privilegiile, conform actualului ministru, nu sunt normale. Din moment ce cadrele didactice intră tot în categoria bugetarilor, există vreun pericol ca acestea să rămână fără sporuri, zile libere, tichete – „privilegii”?

Să ne reamintim

Vine momentul adevarului!

In medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble fata de cele din sectorul privat. DUBLE!

Dar comparatia nu este corecta. Nu surprinde toate informatiile.

Bugetarii primesc tichete de vacanta, tot felul de sporuri, zile libere si cel mai important siguranta ca indiferent de cat prost isi fac meseria nu pot sa concediati. Tot ce primesc in plus bugetarii este sustinut de taxe platite de privati.

Este clar ca bugetarii sunt privilegiatii societatii. Fara niciun dubiu. Trebuie sa avem curajul sa recunoastem TOTI acest lucru. Restul romanilor, din tara si din strainatate, muncesc pentru ca bugetarii sa traiasca bine, chiar daca majoritatea sunt praf la locul de munca. (Exista o parte dintre bugetarii care merita fiecare leu pe care il primesc. Ei sunt singurii care raman in guvernarea liberala.)

O DISCRIMINARE nenorocita care trebuie sa dispara din societate. AJUNGE!!!

Sunt doua solutii pentru a elimina acesta discriminare promovata si sustinuta de guvernele socialiste.

Daca bugetarii vor sa-si pastreze aceste beneficii atunci trebuie sa accepte sa plateasca taxe mai mari pe venit decat cei din sectorul privat.

Nu este o solutie optima. Taxele distorsioneaza comportamentul si am avea alte probleme neprevazute. Ar functiona doar in cazul pensiilor speciale si al veniturilor din prezenta in diferite consilii de administratie- adica taxarea sinecurilor.

Ramane aceasta solutie. Bugetarii trebuie sa accepte sa munceasca fara vouchere, tichete de vacanta, tot felul de sporuri, pensii speciale si mai ales trebuie sa accepte sa fie concediati atunci cand nu-si fac treaba.

A lucra in sectorul public nu trebuie sa mai arate ca un premiu. Ca si cum cel care ajunge acolo a castigat la loterie si este aranjat pe viata.

Este inadmisibil sa dai spaga sa lucrezi in sectorul public cand economia privat importa forta de munca din exterior!

Acest sistem bolnav si falimentar implementat de PSD+ALDE DISPARE cu venirea liberalilor la guvernarea Romaniei!

CNSP inca nu a publicat estimarile de vara desi avem o rectificare bugetara. Trebuiau publicate in iulie. Sigur si-au incasat salariile. Le-au incasat si atunci cand NU au facut studiu de impact pentru legea salarizarii, legea pensiilor, OUG 114 etc.

Curtea de Conturi nu a investigat exectutia bugetara de anul trecut, nici pe cea de acum doi ani si nu da semne ca vrea sa investigheze aceasta rectificare bugetara. Dar salariile le primesc. La fel si pensiile speciale.

ANAF… trebuie restructurat din temelii. Zilnic primesc de la cetateni exemple de abuzuri ale functionarilor ANAF. Abuzuri pentru care acestia nu platesc niciodata.

CNSP, ASF, ANAF, Curtea de Conturi, MAI, CNAS etc.. institutii care ar fi trebuit sa-i protejeze pe romani de ABUZURILE infractorilor de la PSD+ALDE nu-si fac treaba. Dar primesc salarii, sinecuri si pensii speciale.

AJUNGE!

Vine curatenia de primavara.

Concluzie

Așadar, actualul ministru își va pune în practică aceste intenții, ori le va da uitării? Voi ce ziceți?

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Vine momentul adevarului!In medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble fata de cele din sectorul privat….

Geplaatst door Florin Cîţu op Dinsdag 20 augustus 2019
- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Îți poți deconta 500 de lei pentru o cheltuială frecvent întâlnită în rândul celor care lucrează în educație

Îți poți deconta 500Îți poți deconta 500 de lei conform Ordonanței de Urgență nr. 53 din 23 mai 2024...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -