Cadrele didactice pierd între 50 și 500 de lei lunar la salariu. Vezi motivul

Trebuie citite

Mișcări de protest

Mebrii sindicatului „Didactica”, din Vaslui, au participat, conform radioiasi.ro, la un miting de protest desfășurat în fața Inspectoratului Școlar Județean Vaslui. Numărul celor participanți la mitingul din data de 13 noiembrie anul curent a fost de 100. Scopul acțiunii de protest a fost de a solicita conducerii Ministerului Educației rezolvarea neregulilor pe care le aduce în sistemul de învățământ aplicarea eronată a legii 153/2017, intrată în viguare la 1 iulie. Sindicaliștii prezenți la miting susțin că doar anumite articole, convenabile pentru guvern, sunt aplicate.

Cât pierzi?

Sorin Țiplea, liderul Sindicatului ”Didactica” Vaslui, susține că fiecare profesor sau învățător pierde la salariu între 50 și 500 de lei, în funcție de gradul didactic și de vechimea în muncă. Această situație se datorează neaplicării în mod corect a Legii 153 pe 2017.

Ar fi interesant

Ar fi interesant dacă colegii de la Calculator Salarii Învățământ ar fi dispuși să realizeze o versiune a aplicației în care salariul să fie claculat pe baza unei încadrări corecte și prin includerea corectă a sporurilor. Poate, în acest mod, văzând cât peierd la salariu, cadrele didactice vor începe să facă presiuni pentru rezolvarea problemei. Dacă nu șii cu cît ești furat, tinzi să crezi că suma este mică.

În urma acestor reîncadrării care ar trebui realizate, fiecare cadru didactic ar fi trebuit să primească la salariul de bază o sumă suplimentară între 50 și 500 de lei estimată, adică, pe medie, ar fi însemnat undeva la 7-8% procente, ceea ce ni s-ar fi cuvenit, conform programului de guvernare. Ei au spus că anul acesta vor da 20% creștere salarială pentru învățământ și au dat doar 12 procente. S-au dat măriri de peste 60% pentru anumite categorii – președinți, vicepreședinți de consilii județene. Nu se dorește a se aplica pentru personalul didactic de predate.

Nu știi despre ce este vorba?

Dacă nu știi despre ce este vorba și dorești detalii, te invităm să lecturezi aceste 3 materiale:

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -