Scandal în educație. Salarizarea profesorilor nu mai respectă ierahia profesională bazată pe studii, vechime și grade

Date:

Halucinant!

Cu 15 ani vechime în spate și cu salariul de debutant, cam aceasta este situația cu care se confruntă numeroase cadre didactice în România. Între timp, un profesor debutant cu vechime 0 poate câștiga mai mult decât altul cu vechime de 15 ani. Nu ne crezi? Citește despre ce este vorba aici. 

Scrisoare către ministru

Pentru prima dată în învățământ, salarizarea nu mai respectă ierahia profesională bazată pe studii, grade didactice și vechime. Redăm, mai jos, mesajul postat pe un grup Facebook dedicat cadrelor didactice, mesaj pe care ministrul Educației l-a citit.

Dragi colegi, avandu-se in vedere ca discutiile noastre legate de aplicarea legii 153/2017 doar pentru o parte dintre cadrele didactice, fapt care a creat discrepante in salarizarea personalului din invatamant n-au avut nici un rezultat deoarece nici unul din factorii decizionali nu s-au implicat m-am gandit sa-i trimit un mesaj ministrului educatiei nationale. Iata continutul mesajului:
„Buna seara! Domnule ministru, nu stiu daca ati urmarit discutiile care au aparut pe facebook pe grupurile cadrelor didactice dar vreau sa va aduc la cunostinta ca educatia se confrunta cu un scandal legat de salarizarea cadrelor didactice. In timp ce majoritatea cadrelor didactice sunt platite dupa o lege mai veche cei care au trecut la o alta treapta de vechime au fost reincadrati dupa Legea 153/2017. Aceasta situatie a generat tot felul de anomalii. Un profesor debutant cu 0 ani vechime are salariul mai mare decat unul cu definitivat si ceva vechime, un profesor cu definitivat si 6 ani vechime are salariul mai mare decat unul cu gradul I si vechime 13 ani etc. Am dat doar doua exemple dar mai sunt si altele. Am dorit sa va fac cunoscuta situatia pentru a lua masurile care se impun deoarece cadrele didactice sunt scandalizate deoarece pentru prima data in salarizarea lor nu se mai respecta ierarhia profesionala bazata pe studii, vechime si grade. Va multumesc pentru atentie si va doresc toate cele bune!”
Sa speram ca de data aceasta domnul ministru se va sesiza si va lua masurile care se impun deoarece mie nu mi se pare corect ca ierarhia profesionala bazata pe studii, vechime, grade didactice sa nu se vada si in salarizare.

Ne poți trimite opinia ta folosindu-te de câmpul de comentarii. Mulțumim.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
2.3K Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap