Atac cu piatra în timpul orei: „E prea mult pentru noi, profesorii, suntem expusi la mult prea multe pericole…”

Trebuie citite

ERATĂ

Din greșeală, în titlul articolului a fost inserată disciplina matematică. Postarea existentă pe grupul Facebook nu clarifică disciplina în timpul căreia s-a petrecut incidentul. Problema a fost remediată. Ne cerem scuze pentru greșeală.

Tot mai multe pericole

În tot mai multe școli din România situația pare a fi scăpată de sub control. Siguranța elevilor și a cadrelor didactice este asigurată mai mult pe hârtie decât în realitate. Sub influența mesajelor, atent urzite de mediul politic și de media, îndreptate împotriva școlii și a cadrelor didactice, anumite elemente din societate prind curaj și ajung să pună în pericol integritatea fizică a elevilor și a profesorilor. Pe măsură ce numărul actelor de violență din spațiul școlii crește, contrar logicii, capacitatea instituțiilor statului român de a rezolva problema scade. Totul pare a fi un efort concentrat al decidenților politici de a submina efortul profesorilor.

Boli profesionale și atacuri

Alături de cunoscutele boli profesionale cu care se confruntă profesorii, aceștia trebuie să mai facă față și diverselor atacuri de natură violentă. O postare realizată pe un grup Facebook, postare pe care am preluat-o integral, ne arată o situație care trebuie să ne dea de gândit.

Vreau sa fac publica postarea colegei mele, prof. Vera Minca, un profesor exceptional si dedicat, pentru ca ASA NU SE MAI POATE !
E prea mult pentru noi, profesorii, suntem expusi la mult prea multe pericole si legati de maini si de picioare cu actualele reglementari ! Nu putem lua nicio masura disciplinara corecta, nu ne putem apara pielea in fata NESIMTIRII si a LIPSEI DE EDUCATIE cu care unii copii vin din familie !
Las deoparte multele boli pe care le luam si le ducem pe picioare pentru ca avem colective imense si pentru ca multi parinti inteleg ca scoala e un fel de „baby sitter” platit de stat si isi aduc copiii bolnavi la scoala. Las deoparte tonul imperativ si revendicativ pe care isi permit sa ne vorbeasca din ce in ce mai multi parinti si elevi. Dar aici e vorba chiar de VIATA NOASTRA si a elevilor normali, educati, nevinovati !
Dumneavoastra ce ati face in aceasta situatie ?

„Aș vrea să vă împărtășesc experiența pe care am trăit-o astăzi în timpul unei ore la o clasă care învață la parter, în corpul A: în timp ce ora se desfășura frumos și eram toți ocupați și concentrați asupra subiectului, ne-am trezit cu un obiect pe care cineva l-a aruncat pe fereastră în sala de clasă și care s-a dovedit a fi o piatră. A căzut pe parchet, cu zgomot, iar unii dintre copii nici nu și-au dat seama ce se întâmplă.

Întrebarea care mă sâcâie este următoarea: dacă acea piatră ajungea în capul unui copil din clasă?

Copiii mi-au povestit,apoi, că au parte de tot soiul de lucruri aruncate de cei de afară pe ferestrele care sunt deschise: mere, salată, clătite, astăzi s-a ajuns la pietre și …….așteptăm cu interes să vedem ce mai urmează.

Până atunci, poate nu ar strica să ne luăm niște căști de protecție!

Dacă cineva îmi poate explica și mie unde este distracția în aceste acțiuni, îi rămân profund recunoscătoare!”

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Îți poți deconta 500 de lei pentru o cheltuială frecvent întâlnită în rândul celor care lucrează în educație

Îți poți deconta 500Îți poți deconta 500 de lei conform Ordonanței de Urgență nr. 53 din 23 mai 2024...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -