Proiect de lege privind reintroducerea uniformelor școlare

Trebuie citite

Florin Roman

Florin Roman, secretar general adjunct al PNL, a anunțat pe pagina Facebook faptul că un grup de parlamentari PSD au inițiat o propunere legislativă ce urmărește reintroducerea uniformelor școlare. Prin această inițiativă se dorește menținerea decenței elevilor și egalitatea între aceștia.

 

Propunere legislativă

Săptămâna viitoare, in comisia de administrație vom discuta un proiect de lege referitor la reintroducerea uniformelor școlare dorindu-se in acest sens întărirea disciplinei in învățământ, menținerea decenței elevilor, precum si promovarea egalității de șanse. Proiectul este propus de parlamentarii PSD, dar același guvern PSD nu susține proiectul de lege, ceea ce în limbaj parlamentar înseamnă că proiectul are șanse mari să fie respins. Voi ce părere aveți? Cum trebuie sa voteze parlamentarii PNL, pentru uniformă școlară obligatorie sau împotriva?

Ne-a atras atenția un comentariu care scoate în evidență posibilele probleme ale acestei propuneri legislative.

Trebuie calculat foarte bine efectul unei asemenea legi (inclusiv electoral). Sunt zone (ex. Valea Jiului) unde parintii pot considera o cheltuiala in plus, la inceput de an scolar, achizitionarea uniformelor. In plus,pe parintii care au aceste posibilitati si doresc, nu-i opreste nimic sa se asocieze si sa cumpere,pentru clasa/scoala unde studiaza copiii lor,uniforme. Sa obligam pe cineva sa poarte o uniforma,exceptand partea speciala a societatii cu acest specific (militari,politisti,etc) se poate considera constrangere si exista riscul sa nu fie primita bine de populatie. E doar o parere !

Tu ce părere ai despre acest proiect? Ești de acord cu introducerea obligatorie a uniformei în școlile din România?

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -