Anul școlar debutează cu doliu

Trebuie citite

Doliu

Consiliul Național al Elevilor îi îndeamnă pe elevi să țină doliu în prima zi de școală. Într-o postare publicată pe pagina Facebook, liderii consiliului solicită ca elevii care se alătură protestului „Doliu pentru educaţie”. Participanții ar trebui să își arate nemulțumirea prin purtarea unei banderole la braț sau alt simbol de culoare neagră!

Motivul

Despre decizia care a declanșat această nemulțumire puteți citi aici. Cu siguranță motivele sunt mai numeroase decât lasă să se înțeleagă mesajul de mai jos.

Consiliul Național al Elevilor îndeamnă toți elevii din România să protesteze în data de 9 septembrie, în timpul desfășurării festivităților de deschidere a anului școlar, purtând #doliupentrueducație.

Cea mai recentă măsură apărută în sfera educației, prin care elevii care obțin medii sub 5 la Evaluarea Națională sunt repartizați direct în școlile profesionale, este motivul principal care ne determină să ieșim la protest în curtea școlii.

Argumente

Considerăm că propunerea venită din partea Ministerului Educației Naționale anulează eforturile depuse în ultimii ani pentru a crește relevanța învățământului profesional și distrage atenția de la cauzele reale pentru care unii elevi nu au performanțe la examenul de final de gimnaziu: subfinanțarea sectorului educațional, ineficiența actului de predare-învățare, lipsa de incluziune din mediul școlar.

Un îndemn

Alătură-te protestului nostru, iar luni, când pășești pe poarta școlii, poartă o banderolă la braț sau alt simbol de culoare neagră!

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Lista bolilor profesionale pentru profesori – care sunt dedesupturile întârzierii

Lista bolilor profesionaleLista bolilor profesionale dobândite ca urmare a desfășurării activităților didactice este stabilită de Ministerul Sănătății. Documentul ar...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -