Andronescu propune reducerea numărului de ore, adică a posturilor în învățământ

Date:

Să fie vreo legătură?

Sindicatele se pregătesc de proteste, iar tensiunea în sistemul educațional este în creștere. Pe acest fundal, Presedinta Comisiei pentru Învățământ din Senat, Ecaterina Andronescu, a venit cu o propunere care va duce la reducerea numărului de catedre din învățământ.

Ma uit la programa de la clasa a V-a – sunt 30 de ore pe saptamana. Am dus curriculumul la un numar prea mare de ore. Trebuie sa intelegem ca varsta copilului are o limita in ceea ce priveste rezistenta lui la oboseala pe care i-o asigura orele si atunci poate ca prin programe incercam sa mai amelioram acest aspect si poate, de ce nu, sa ne intoarcem un pic si sa incercam sa abordam curriculumul din perspectiva numarului de ore.

Să însemne această propunere, metaforic vorbind, o amenințare voalată la adresa profesorilor care își cam iau nasul la purtare în ultima vreme? Flutură Ecaterina Andronescu, preventiv, o vărguță în aer pentru cumințirea cadrelor didactice?

După același principiu merg guvernanții ori de câte ori sindicatele prind prea mult curaj. Nu știu dacă ați observat, dar de fiecare dată când se aude mârâit mai puternic din partea sindicatelor, imediat apar în presă scandaluri fabricate ale căror protagoniști sunt unii lideri de sindicat. Oul este fierbinte de ani de zile fără ca respectivilor să li se clarifice dacă sunt sau nu vinovați. Dar asta e cu totul altă poveste.

Pe românește…

Reducerea numărului de ore duce în final și la împuținarea posturilor. Bineînțeles, totul depinde de anvergura acestor măsuri și de cât de cuminți vor fi profesorii.

Interesant momentul!

Declarația Ecaterinei Andronescu a fost făcută la Palatul Parlamentului, cu ocazia lansării proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți”. Să vorbești la lansarea unui curs de formare națională a cadrelor didactice de posibile concedieri? Păi care este mesajul?

DESPRE CRED

Despre acest proiect am scris aici, vă invităm să citiți detalii extrem de importante. Important de spus este faptul că se acordă o subvenție de 600 de lei pentru fiecare cadru didactic participant. Detalii aici.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
366 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap