Profesor într-o situație extremă. Îi dăm un sfat? – „Ma scuipă, aruncă cu obiecte în mine, mă muscă, mă bate …”

Trebuie citite

De interes

Prin intermediul unui grup Facebook de profil, un cadru didactic a cerut, public, sprijin pentru rezolvarea unei situații cu care se confruntă. De la bun început atragem atenția asupra faptului că situația prezentată este una specială, cu toate acestea, numărul lor crește de la an la an. Vă invităm să citiți cu atenție și, în cazul în care expertiza dumneavoastră permite acest lucru, să veniți cu o sugestie de rezolvare a problemei. Mulțumim.

Nu este singurul caz

Cazul despre care o să citiți mai jos nu este singurul. Sistemul de învățământ abundă de astfel de situații în care, până la urmă, nici interesele profesorului, nici cele ale părinților sau ale elevului nu primează.

Pe scurt

Pe scurt, vorbim despre un copil cu probleme de sănatate, cu un comportament antisocial pronunțat și de un profesor obligat să se deplaseze la domiciuliul elevilor. Este normal ca un cadru didactic să fie obligat să facă o astfel de muncă, fără a fi plătit pentru efortul suplimentar (bani de transport, muncă și timmp pierdut) și fără o pregătire de specialitate în a lucra cu elevii ce nu pot fi integrați în învățământul de masă?

M.L.

„Buna seara. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. Sunt invatatoare la clasa I. Am in clasa un copil cu epilepsie scolarizat la domiciliu. De la inspectorat mi s-a transmis ca nu am ce face, trebuie sa ma duc neaparat eu. Ok, am acceptat si am incercat. O singura problema: copilul refuza absolut orice activitate propusa de mine si are dereglari comportamentale foarte mari. Ma scuipa, arunca cu obiecte in mine, ma musca, ma bate (astazi mi-a dat un picior in gura, cativa pumni si cateva palme).. Astazi, 2 ore cat am stat la el, nu am facut absolut nimic. El tipa, urla, alerga, arunca totul pe jos, busea, trantea, se ascundea, se catara pe mobila, iar eu incercam sa il fac sa stea cuminte. Am plecat de acolo cu nervii la pamant. Va rog, stiti cumva sa existe vreo posibilitate sa renunt la el? Deoarece nu accept sa ma bata un copil de 9 ani si ma innebuneste si pe mine..”

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -