Începe exodul profesorilor

Date:

Exodul se află în pregătire

Salariile de mizerie acordate cadrelor didactice pot determina un adevărat exod al acestora. Franța îi primește cu brațele deschise pe acei profesori care doresc să predea în mediul rural din această țară, oferind în acest sens un bonus salarial de 3000 de euro. Conform stiridiaspora.com, această informație a fost confirmată jurnaliștilor francezi de ministrul educației Jean-Michel Blanquer.

Sindicatele confirmă

Președintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr, într-un interviu acordat pe această temă site-ului dcnews.ro, și-a exprimat punctul de vedere pe tema acestui subiect, atrăgând atenția asupra unui posibil exod în pregătire al cadrelor didactice cunoscătoare de limba franceză. Dacă în țară, de la an la an, numărul orelor de franceză sunt tot mai puține, se pare că aceștia vor fi nevoiți să își găsească aprecierea tocmai în Franța.

„Este posibilă plecarea colegilor care stăpânesc bine Limba franceză pentru că, evident, trebuie să predai în limba țării gazdă. Acest îndemn de a veni către zonele din Vestul Europei este mai vechi, dar de data aceasta văd că s-a materializat printr-un bonus atractiv. Este posibil să asistăm la un exod, dar nu pe măsura celui la care asistăm, fără posibilitatea de intervenție, în domeniul medical. S-ar putea să avem mulți profesori care să accepte oferta. În general, în Europa există o mai mică tendință a cadrelor didactice, mai ales a celor tinere, de a ocupa un loc de muncă în mediile rurale. În mediul rural din Franța sunt condiții optime de muncă și nu putem vorbi despre diferențe atât de mari între mediul rural și urban, așa cum sunt în România”

Bataia de joc mioritică

Reprezentanții statului român au considerat anul acesta că salariile profesorilor nu sunt o prioritate. Prioritate au avut funcționarii primăriilor, mulți dintre aceștia fără studii superioare, femeile de serviciu, angajații diverselor poliții locale, pensionarii de lux etc. Bani pentru profesori nu sunt, nu au fost și nici nu vor fi, atâta timp cât deciziile în acest stat vor fi luate de aceeași gașcă de politicieni iresponsabili care ne conduc de aproape 2 decenii. Ce-i drept, pentru că țara te vrea prost, învățământul trebuie făcut praf. Logic, nu?

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Ministrul Educației vrea să modifice norma didactică pentru anumite categorii de profesori

Norma didactică reprezintă un nou subiect de discuție pentru actualul ministrul al Educației. Conform declarațiilor acestuia în cadrul unei conferințe de presă

„Autoritățile” vor să impună un nou obicei privitor la data începerii școlii

Se pare că autoritățile au luat o hotărâre care va uniformiza data la care vor începe cursurile școlare în fiecare an. În acest scop vor renunța la tradiționala dată de 15 septembrie pentru a impune „obiceiuri noi”

ARACIP schimbă abordarea. Cunoști aceste noutăți foarte importante?

Noul președinte al ARACIP (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar), Mariana Dogaru, a făcut publice câteva elemente de noutate care ar trebui cunoscute de cadrele didactice

Reformă radicală: „o mare parte din școala generală poate fi înlocuită cu documentare”

O idee de reformă radicală a apărut în spațiul public în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS. Ajunsă pe mâinile capabile ale marilor experți și reformatori ai educației din spațiul public românesc,
311 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap