Începe exodul profesorilor

Trebuie citite

Exodul se află în pregătire

Salariile de mizerie acordate cadrelor didactice pot determina un adevărat exod al acestora. Franța îi primește cu brațele deschise pe acei profesori care doresc să predea în mediul rural din această țară, oferind în acest sens un bonus salarial de 3000 de euro. Conform stiridiaspora.com, această informație a fost confirmată jurnaliștilor francezi de ministrul educației Jean-Michel Blanquer.

Sindicatele confirmă

Președintele Federaţiei Naţionale Sindicale „Alma Mater”, Anton Hadăr, într-un interviu acordat pe această temă site-ului dcnews.ro, și-a exprimat punctul de vedere pe tema acestui subiect, atrăgând atenția asupra unui posibil exod în pregătire al cadrelor didactice cunoscătoare de limba franceză. Dacă în țară, de la an la an, numărul orelor de franceză sunt tot mai puține, se pare că aceștia vor fi nevoiți să își găsească aprecierea tocmai în Franța.

„Este posibilă plecarea colegilor care stăpânesc bine Limba franceză pentru că, evident, trebuie să predai în limba țării gazdă. Acest îndemn de a veni către zonele din Vestul Europei este mai vechi, dar de data aceasta văd că s-a materializat printr-un bonus atractiv. Este posibil să asistăm la un exod, dar nu pe măsura celui la care asistăm, fără posibilitatea de intervenție, în domeniul medical. S-ar putea să avem mulți profesori care să accepte oferta. În general, în Europa există o mai mică tendință a cadrelor didactice, mai ales a celor tinere, de a ocupa un loc de muncă în mediile rurale. În mediul rural din Franța sunt condiții optime de muncă și nu putem vorbi despre diferențe atât de mari între mediul rural și urban, așa cum sunt în România”

Bataia de joc mioritică

Reprezentanții statului român au considerat anul acesta că salariile profesorilor nu sunt o prioritate. Prioritate au avut funcționarii primăriilor, mulți dintre aceștia fără studii superioare, femeile de serviciu, angajații diverselor poliții locale, pensionarii de lux etc. Bani pentru profesori nu sunt, nu au fost și nici nu vor fi, atâta timp cât deciziile în acest stat vor fi luate de aceeași gașcă de politicieni iresponsabili care ne conduc de aproape 2 decenii. Ce-i drept, pentru că țara te vrea prost, învățământul trebuie făcut praf. Logic, nu?

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Ai văzut noua listă a magazinelor agreate pentru prima de carieră didactică în 2023?

Noua listăNoua listă cu magazine la care îți poți cheltui banii din prima didactică a fost publicată pe site-ul...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -