Precizările ISJ-urilor sunt clare în privința concediului de odihnă al profesorilor în anul școlar 2019-2020

Date:

Concediul de odihnă

ISJ-urile din țară, inclusiv ISJ Ilfov, au transmis în teritoriu precizări importante privind efectuarea concediului de odihnă de către profesori. Conform legislației din prezent, în sistemul de învățământ, toate cadrele didactice vor fi în concediu de odihnă pe perioada vacanței de vară. Cadrele didactice trebuie să solicite directorilor de unități școlare să fie planificați pentru această perioadă.

În perioada vacanței de vară a anului școlar 2019/2020, întreg personalul din unitățile de învățământ/unitățile conexe și cel din inspectoratele școlare, cu asigurarea continuității la conducerea Inspectoratului școlar, Casei Corpului didactic și a unităților de învățământ preuniversitar, va fi programat în concediu de odihnă.

sursa: ISJ Ilfov

Cine verfică?

Inspectorii școlari generali, în calitate de ordonatori de credite și directorii unităților de învățământ preuniversitar, în calitate de ordonatori terțiari de credite, au responsabilitatea de a monitoriza respectarea prevederilor legale cu privire la efectuarea concediului de odihnă al personalului din subordine.

SURSA: ISJ ILFOV

În ce situație se află directorii?

Având în vedere programul încărcat din perioada examenelor naționale 2020, se recomandă conducerilor unităților de învățământ (directori) să-și depună cerere de concediu de odihnă în perioada 13.07.- 31.08.2020 (dacă nu fac parte din comisii în această perioadă). Cererile vor fi depuse până la data de 03.07.2020 la Inspectoratul Școlar.

SURSA: ISJ ILFOV

Dă un Like paginii Facebook LA CLASĂ

Te invităm în grupul Facebook “La clasă”. Aderă aici

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.

Se pregătește închiderea școlilor în ianuarie? Continuă haosul în sistemul de învățământ?

Închiderea școlilor pare a fi subiectul favorit al „autorităților” de la București. Pandemia le-a oferit prilejul de a duce absurdul la rang de artă iar interesul și dreptul elevilor la educație pare a fi ultima lor grijă.

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită. Vezi documentul și până când le poți utiliza

Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită conform ordonanței de urgență nr. 131 din 17 decembrie 2021.

Ministrul Sănătății îi învrăjbește pe părinți împotriva profesorilor

Ministrul Sănătății Într-o emisiune la postul de casă al actualei...
253 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap