Fii pe fază, anul acesta se închid mai multe universități

Date:

Trei la număr

Trei instituții de învățământ privat superior vor declanșa procesul de închidere începând cu acest an. Acestea sunt: Universitatea “Mihai Eminescu” din Timișoara, Universitatea “George Barițiu” din Brașov și Institutul Bancar Român din București.

Ce pot face studenții

Cele trei universități private nu au mai avut dreptul să înmatriculeze studenți în anul I începând cu 2017. Studenții deja existenți vor putea să se transfere la alte instituții de învățământ acreditate sau își pot continua studiile în cadrul instituției de învățământ până la finalizarea acestora. În ceea ce privește susținerea examenului de licență, acest lucru va fi posibil doar dacă studentul optează pentru o universitate acreditată. Universitățile mai sus anunțate nu au dreptul să organizeze examene de licență.

Te invităm să aderi la grupul Facebook “La clasă”. Click aici

Declarația unui oficial

”Un prim pas este legat de elaborarea a trei legi pentru desființarea unor instituții de învățământ superior private, respectiv Universitatea «Mihai Eminescu» din Timișoara, Universitatea «George Barițiu» din Brașov si Institutul Bancar Român din București. Legea educației obligă universitatea care intră în lichidare să continue activitatea didactică pâmă când a terminat și ultimul student. In schimb, nu poate accepta alți studenți în anul I și nici nu poate organiza licența”, declară Gigel Paraschiv, secretar de stat, potrivit Libertatea.ro.

Distribuie:

Ultimele știri

Mai multe
înrudite

Acestea sunt revendicările grevei de avertisment de astăzi, 19 ianuarie, 2022

Miercuri, 19 ianuarie 2022 Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de...

Marius Nistor, mesaj de ultim moment pentru profesorii greviști

Bună dimineața! Astăzi este o zi importantă pentru noi....

Participi la greva de miercuri? Cunoști aceste prevederi legale?

rcuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat din sistemul de învățământ, și nu numai, se vor afla în grevă de avertisment pentru două ore

Miercuri, 19 ianuarie 2022, cadrele didactice vor înceta lucrul în întreaga țară. Va fi grevă

Miercuri, 19 ianuarie 2022, membrii de sindicat afiliați la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” vor înceta lucrul.
95 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap