Fii pe fază, anul acesta se închid mai multe universități

Trebuie citite

Trei la număr

Trei instituții de învățământ privat superior vor declanșa procesul de închidere începând cu acest an. Acestea sunt: Universitatea “Mihai Eminescu” din Timișoara, Universitatea “George Barițiu” din Brașov și Institutul Bancar Român din București.

Ce pot face studenții

Cele trei universități private nu au mai avut dreptul să înmatriculeze studenți în anul I începând cu 2017. Studenții deja existenți vor putea să se transfere la alte instituții de învățământ acreditate sau își pot continua studiile în cadrul instituției de învățământ până la finalizarea acestora. În ceea ce privește susținerea examenului de licență, acest lucru va fi posibil doar dacă studentul optează pentru o universitate acreditată. Universitățile mai sus anunțate nu au dreptul să organizeze examene de licență.

Te invităm să aderi la grupul Facebook “La clasă”. Click aici

Declarația unui oficial

”Un prim pas este legat de elaborarea a trei legi pentru desființarea unor instituții de învățământ superior private, respectiv Universitatea «Mihai Eminescu» din Timișoara, Universitatea «George Barițiu» din Brașov si Institutul Bancar Român din București. Legea educației obligă universitatea care intră în lichidare să continue activitatea didactică pâmă când a terminat și ultimul student. In schimb, nu poate accepta alți studenți în anul I și nici nu poate organiza licența”, declară Gigel Paraschiv, secretar de stat, potrivit Libertatea.ro.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ultimele știri

Nicu Cotescu: „Cu atâtea experimente, cerințe, denigrări, obligații, schimbări și implicit pierderea autorității școlare o să ajungem să importăm din orient dascăli!”

Nicu CotescuProfesorul sindicalist Nicu Cotescu, președintele Sindicatului Învățământului FSE „Spiru Haret” Dolj, vine cu o replică publică la noua...
- Advertisement -

Mai multe articole

- Advertisement -